Vijesti
4. 7. 2019.

Kompromis poštuje pobjedu EPP-a. Na čelu Europske komisije prvi put će biti žena, i to koja dobro poznaje Hrvatsku!

Europska pučka stranka spremna je nastaviti voditi EU te preuzeti svoju odgovornost s prvom ženom na mjestu predsjednice Europske komisije! - poručila je Dubravka Šuica, potpredsjednica Kluba EPP-a u Europskom parlamentu, nakon što je na sastanku kluba naše političke obitelji u Strasbourgu pozdravila kandidatkinju za šeficu EK-a Ursulu von der Leyen, članicu njemačkog CDU-a.

Iz redova upravo EPP-a

- Naravno, nismo sretni da Manfred Weber kao naš spitzenkandidat nije postao predsjednik Komisije, no s druge strane vrlo je važno da Europska unija funkcionira, da se ne nalazi u blokadi te da se postignutim kompromisom poštuje relativna pobjeda EPP-a na europskim izborima te da je predsjednica, na kraju, iz redova upravo EPP-a - u izjavi za Hinu dodala je Šuica, koja je i voditeljica Delegacije HDZ-a u EP-u.

Zadovoljni smo kompromisom o čelnim mjestima u EU-u - Kandidati su dobro rješenje za Hrvatsku!

Prva predsjednica

Naša najiskusnija europarlamentarka Dubravka Šuica, kojoj je ovo već 3. mandat u Strasbourgu, komentirala je izbor novih čelnih ljudi institucija EU-a i u Dnevniku Nove TV:

- Nije bilo moguće drukčije, politika je umijeće mogućeg. Važno je i što će na čelu Europske komisije prvi put biti žena, i to koja dobro poznaje Hrvatsku. Čvrsto sam uvjerena da će se vrlo brzo steći uvjeti za ulazak RH u Schengen.

Cijelo gostovanje Dubravke Šuice na Novoj TV može pogledati i poslušati na donjem linku:

Dubravka Šuica o novoj šefici Europske komisije: "Ona je solidan izbor. Važno je što je prvi put na čelu žena"

A A A