Vijesti
8. 7. 2019.

Plenković: Prihvatio sam ostavku ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a na obje funkcije - Svoj će rad nastaviti u Saboru

Ministar Kuščević dao je na raspolaganje i mandat ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a. Ja sam kao predsjednik Vlade i stranke prihvatio njegovu ostavku i on će napustiti obje ove dužnosti i vratiti se u Hrvatski sabor - istaknuo je predsjednik Plenković nakon sastanka užeg vodstva stranke u Središnjici HDZ-a.

Dodao je kako su, s obzirom na sve aktivnosti proteklih tjedana u javnosti i medijima, procijenili da se time čini i velika šteta njemu osobno a, naravno, i Vladi i HDZ-u te da to nema nikakvog daljnjeg smisla.

- Ono što sada slijedi je da Kuščević u okviru svojih aktivnosti riješi sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti i na taj način omogući svoje političko djelovanje.

Kuščević: Vlada ima izvrsne rezultate, ne želim biti teret

Lovro Kuščević istaknuo je da je svoj mandat dao na raspolaganje te da ga je predsjednik Vlade i HDZ-a prihvatio ostavku na dužnosti.

- Ja sam odgovoran političar. Dugo sam u politici, imam iza sebe tri mandata općinskog načelnika, dva mandata županijskog vijećnika, tri puta sam imenovan za ministra i jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljem svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i za stranku i za Vladu RH. Ne želim ovoj Vladi koja dobro radi i ima izvrsne rezultate biti uteg kako ti rezultati ne bi bilo još bolji.

Dodao je kako će svoj rad nastaviti u Hrvatskom saboru, kao županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i kao vijećnik u Općini Nerežišća. Zahvalio je kolegama u Vladi iz redova HDZ-a na suradnji te predsjedniku Plenkoviću što mu je dao priliku da dva puta bude ministar.

Prihvaćeno pismo namjere za uvođenje eura

Na sastanku u stranci razgovaralo se, među ostalim, o pripremama za sjednicu Skupštine Ličko-senjske županije koja će se održati u srijedu i vijesti da je u Bruxellesu na sastanku eurogrupe prihvaćeno hrvatsko pismo namjere i akcijski plan o uvođenju eura.

Vezano za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog arbitražnog sporazuma, predsjednik Plenković istaknuo je kako je razgovarao s državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

- Održano je saslušanje povodom slovenske tužbe protiv Hrvatske u vezi provedbe za nas neprihvaćenoga arbitražnog sporazuma. Dojmovi koje ima naše izaslanstvo i naša zastupnica pozitivni su. Hrvatska je izložila svoju argumentaciju prema kojoj Europski sud nije nadležan za taj spor.

A A A