Vijesti
18. 7. 2019.

Karlo Ressler izabran u vodstvo Mreže mladih članova EPP-a!

U nastavku plenarnog tjedna Europskog parlamenta u Strasbourgu, izabrano je novo vodstvo Mreže mladih članova EPP-a (Young Members’ Network), koja okuplja mlade zastupnike EPP-a u Europskom parlamentu, kao i u nacionalnim parlamentima država članica.

Nova koordinatorica ovog programa Kluba Europske pučke stranke je Eva Maydell (Paunova), bugarska zastupnica u Europskom parlamentu koja je u proteklom sazivu proglašena jednom od najuspješnijih europskih zastupnika. U tročlano vodstvo Mreže mladih članova izabrani su još i hrvatski eurozastupnik i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler i nova irska eurozastupnica Maria Walsh.

Povezivanje mladih eurozastupnika

Ressler je zahvalio kolegama na izboru i istaknuo kako program Mreže mladih članova ima za cilj povezivanje mladih eurozastupnika EPP-a i služi kao vrlo korisna platforma za razmjenu mišljenja s vodstvom Kluba, Europske komisije i ostalih dionika bliskih Klubu EPP-a.

- Naša politička obitelj, desni centar, ima ambiciju dugoročno ostati najsnažnija politička opcija u Europi. Za to je potrebna ukorijenjenost u naše vrijednosti, ali jednako tako i okrenutost prema budućnosti, velikim društvenim i tehnološkim promjenama i potrebama mladih. To će biti prioriteti mog rada s kolegicama Maydell i Walsh, ali i cijelom Mrežom mladih članova.

U prethodnom razdoblju Mreža je bila angažirana u radu Kluba Europske pučke stranke, a pokrenuli su i posebni Erasmus program za mlade zastupnike nacionalnih parlamenata kako bi dobili uvid u djelovanje i rad Europskog parlamenta.

A A A