Vijesti
19. 7. 2019.

Hrvatski sabor izglasao povjerenje novim potpredsjednicima Vlade i ministrima!

Hrvatski sabor danas je na izvanrednoj sjednici potvrdio šest novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi. Novi ministar uprave je Ivan Malenica, nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, a ministrica za poljoprivredu Marija Vučković. Gordan Grlić Radman potvrđen je pak za novog ministra vanjskih i europskih poslova, Mario Banožić za novog ministra državne imovine te Marko Pavić za ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića.

Božinović i Marić potpredsjednici Vlade

Saborska većina povjerenje je iskazala i dvojici novih potpredsjednika Vlade - ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji će preuzeti koordinaciju za ljudska prava te ministru financija Zdravku Mariću koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo.

Za potvrdu novih ministara i potpredsjednika Vlade glasovala su 82 zastupnika, a odmah po izglasavanju, novi ministri i potpredsjednici Vlade položili su prisegu.

Plenković: S ovim smo zaokružili osvježenje Vlade!

Po završetku izvanredne sjednice Sabora, predsjednik Vlade i HDZ-a dao je izjavu za medije. Zahvalio je svim saborskim zastupnicama i zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima i potpredsjednicima Vlade.

- S ovim smo zaokružili aktivnost koja se zvala osvježenje ili rekonstrukcija Vlade. Očekujem od novih ministara da angažirano i predano već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva - gospodarski rast, pravnu sigurnost, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni i da predsjedanje Europskom unijom odradimo na najkvalitetniji način.

A A A