Vodstvo

Zastupnici u Europskom parlamentu

Sunčana Glavak

 

Tomislav Sokol

Rođen je 20. rujna 1982. godine u Zagrebu. Diplomirao je magna cum laude na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je također magna cum laude na Pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven u Belgiji, gdje je i doktorirao. Predaje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. 2016. godine izabran je za predsjednika Područnog odbora HDZ-a Črnomerec gdje je prethodno bio tajnik jednog od temeljnih ogranaka. Od 2014. godine je međunarodni tajnik Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević“, a od 2018. godine i predsjednik Odbora za znanost i obrazovanje HDZ-a. Obnašao je dužnost pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja, a od rujna 2017. godine bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Željana Zovko

Rođena 25. ožujka 1970. u Mostaru. Profesorica francuskog jezika, diplomirala u Londonu. Savjetnica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i međunarodna tajnica HDZ-a BiH. Bivša veleposlanica BiH u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji.

Karlo Ressler

Karlo Ressler je pravnik, savjetnik predsjednika Vlade i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP). Radio je kao asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i suradnik zastupniku Plenkoviću u Europskom parlamentu. Posljednju godinu fakulteta studirao je u Engleskoj, a u Njemačkoj završava doktorat o trgovanju ljudima. Prošle je godine vodio Radnu skupinu za izradu novog Statuta HDZ-a, a koordinirao je izradu programa HDZ-a za europske izbore. Oženjen je odvjetnicom Karlom Ressler s kojom ima dvoje djece.

A A A