Na sami je Badnjak, u organizaciji Temeljnog ogranka Utrina i Temeljnog ogranka Sloboština, održana humana, plemenita akcija podjele hrana i pića građanima u ozračju nadolazećeg velikog katoličkog blagdana Božića.

Stranačka aktivnost prikladnog darivanja naših građana održana je na platou kod JK "Lika" i  Centra za unapređenje života "HePi" u Utrini te na „trgiću“ u Sloboštini.

Samu aktivnost su financijski omogućili dužnosnici TO Utrina te TO Sloboština, a samu organizaciju i provedbu članovi Stranke s razine navedenih temeljnih organizacija uz potporu članstva i iz drugih temeljnih ogranaka s razine Područnog odbora Novi Zagreb istok, a posebno TO Sopot na čelu s predsjednicom tog ogranka gospođom Štefice Muhvić.

Odaziv članova, a posebno građana bio je vrlo velik, a utisci i dojmovi su i više nego pozitivni jer na razini naše Gradske četvrti HDZ-e kao stranka je jedina blagdansko darivanje i druženje s građanima efikasno organizirala na dvije lokacije.

Stranku i njezine vrijednosti koje svi mi kao dio naše velike političke zajednice zastupamo i promoviramo se najbolje i najučinkovitije promiče i prezentira kroz spomenute akcije na terenu u kojima se javno vidi i očituje da smo mi dio našeg naroda, da s njime živimo te da iskreno skrbimo i brinemo o dobrobiti i boljitku naših građana.

Uz prigodno i ugodno blagdansko druženje naši članovi, simpatizeri, pristaše te okupljeni građani su u veselom i prazničkom raspoloženju pokazali da je upravo u vrijeme Božića najvažnija i najbitnija vrijednost humanost i plemenitost te pomaganje i druženje u vjeri jer na tim kršćanskim vrednotama je sagrađeno naše hrvatsko društvo i to su jedini pravi temelji za naprednu i sretnu zajednicu i državu.

Blagdanskom druženju s građanstvom je uz članove Stranke s područja Novog Zagreba istok, vodstva Područne organizacije Novi Zagreb istok na čelu s predsjednikom Područnog odbora Novi Zagreb istok gospodinom Franom Barbarićem prisustvovao i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede gospodin Tugomir Majdak.

Sama blagdanska aktivnost je i više nego uspješno realizirana s iznimno povoljnim rezultatom na radost kako organizatora (Stranke) tako i građana te se iznova pokazalo da je spona HDZ s hrvatskim građanima postojana, jaka  i neraskidiva!