Gostujući u srijedu, 20.siječnja u emisiji Zagrebački gradski informator(ZAGI) na Jabuci TV, HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini osvrnuo se na posljednje događaje na lokalnoj i na nacionalnoj političkoj sceni te komentirao najaktualnije gradske poteze na području sporta. Naime, Pere Semren kao zastupnik koji se u Skupštini najviše zalaže upravo za standardizaciju zagrebačkog sporta, pojasnio je na koji bi se način isto trebalo i provesti te da politika 'krpanja' dugova klubova dugoročno nije održiva.

Naravno da ćemo uvijek sve napraviti da spasimo Cibonu, Mladost i druge klubove koji pronose ime Zagreba u svijetu. No time ne postižemo dobru stvar na duge staze. Kako bi imali cjelovit pregled realizacije sredstava i kako bi znali najbolje odvojiti sredstva za svaki sport pojedinačno, potrebno je odvojiti amaterski od profesionalnog sporta. Odrediti koji su to klubovi koji su od primarnog značenja za Grad Zagreb i za njih, kao i za ostale amaterske, omladinske i slične klubove uvesti poseban način financiranja. Na taj način imate jasan i transparentan okvir prema kojemu možete odrediti daljnje upravljanjem zagrebačkim sportom- pojasnio je zastupnik Semren.

Pitanje oko kojeg je na posljednjoj sjednici Skupštine nastala burna rasprava odnosila se na GNK Dinamo, klub koji je u vlasništvu Grada Zagreba, odnosno klub kojeg financira Grad.

Nemojmo poistovjećivati vodstvo Dinama i nogometni klub. Od nogometnih škola i kampova za najmlađe pa sve do prve momčadi, u Dinamu se puno radi i rezultati su tu. Dinamo je zagrebački brend, štogod netko govorio protiv-  naglasio je gradski zastupnik Pere Semren koji dodaje da se zbog neimanja nikakvog jasnog plana razvoja sporta u rekonstrukciju i obnovu maksimirskog stadiona ne ulaže. Prilika za obnovu sportske infrastrukture koja nije taknuta od Univerzijade '87. , bila je u nadolazećim Europskim sveučilišnim sportskim igrama. Međutim, ulaganjem nepunih 10 milijuna kuna, Grad je propustio priliku za to i razočarao, kazao je Semren.

HDZ -JEDINA KONZISTENTNA STRANKA

Na upit voditeljice hoće li se zbog nacionalne razine mijenjati išta i na lokalnoj, Semren je jasno poručio da donošenjem proračuna za 2016.posao nije gotov te da će se tijekom cijele godine pratiti realizacija predviđenih sredstava za pojedine sektore.

Nećemo slijepo dizati ruke za sve prijedloge, niti smo to ikada radili. Hrvatska demokratska zajednica jedina je konzistentna stranka koja drži do svojih odluka. Ako kritiziramo, to radimo s razlogom. No ako se kritizira, onda se treba ponuditi i drukčiji prijedlog, odnosno rješenje. To je konstruktivna oporba i jedino tako se ispravno može raditi – istaknuo je Semren.