Područne organizacije HDZ-a Novi Zagreb istok, Novi Zagreb zapad i Brezovica, 14. ožujka su zajednički proslavile 28 godina osnutka i djelovanja HDZ-a na području Novog Zagreba.

Velika dvorana Kulturnog centra Travno - KUC TRAVNO bila je prepuna članova, simpatizera i pristaša Stranke.

Svečanost proslave uveličali su svojim dolaskom i prigodnim govorima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Drago Prgomet, uz nazočnost mnogobrojnih drugih visokih stranačkih dužnosnika.

Svi cijenjeni govornici su istaknuli i naglasili bit zajedništva, sloge i jedinstva, vjere jedni u druge, vjere u Stranku i vodstvo i na kraju vjere u vlastitu Domovinu i vlastite snage da možemo i moramo učiniti našu Hrvatsku boljom i prosperitetnijom državom.

Domaćini proslave, predsjednici slavljeničkih područnih organizacija Frane Barbarić, Željko Fiolić i Vladimir Iviček u svojim su govorima istaknuli važnost i značaj obljetnice kojom se slavi 28 godina kontinuiranog stranačkog rada na području Novog Zagreba, prisjetivši se u kratkim crtama povijesti razvoja stranačke organizacije na tom području, od sudbonosnog i povijesnog 18. veljače 1990. godine kada je održana osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice u prostorijama mjesne zajednice u Remetincu do današnjih dana.
Zahvalivši se na trudu, angažmanu i predanosti u radu svim bivšim predsjednicima područnih organizacija, kao i svim članovima koji su tijekom godina nesebično, požrtvovno davali sebe za Stranku i njene vrijednosti koje svi mi članovi baštinimo i promoviramo, posebna zahvala upućena je utemeljiteljima Stranke, bez čijeg inicijalnog rada, nacionalnog poleta i naboja da se stvori nova, slobodna Hrvatska taj san o našoj vlastitoj državi ne bi bio ostvaren.

Uz govore domaćina i visokih stranačkih dužnosnika sama proslava je bila upotpunjena i glazbenim nastupima koje su izveli crkveni zbor župe Sopot te tamburaški sastav Ružmarin što je dodatno pridonijelo ugodnoj i radosnoj atmosferi svečanog skupa.

I ovim svečanim obilježavanjem 28. godišnjice još jednom se pokazalo kolika je snaga i moć HDZ-a, istinskog i iskrenog domoljublja i rodoljublja te da tu čistu, izvornu narodnu i nacionalno osviještenu hrvatsku snagu ništa ne može zatomiti ili sputati u političkoj borbi za bolju Hrvatsku.