Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba  Andrija Mikulić obišao je Gradsku četvrt Stenjevec kako bi dobio uvid u dosadašnje izvršenje amandmana na proračun za 2017. godinu te kako bi nastavio kontrolirati ciljano i namjensko trošenje proračuna.

Prilikom obilaska Stenjevca, predsjednik Mikulić osvrnuo se na loše stanje tržnice u Španskom, baš kao i na ostale zagrebačke tržnice kojima je nužna obnova. Tržnica Špansko koja već godinama čeka nadstrešnicu i kompletno uređenje već za prve kiše ima velikih problema, odnosno najveći je problem ovakve stanje samim zakupcima i građanima.

 - Za zagrebačke tržnice uložen je amandman od 10 milijuna kuna, koji bi u vidu tržnice Špansko obuhvatio natkrivanje i opremanje same tržnice. Danas smo na ovom mjestu došli obići trenutno stanje tržnice te izvijestiti vas o dosadašnjem izvršenju sredstava predviđenih za ovo mjesto. Za sada je dokumentacijski projekt u tijeku tako da se nadam što prijem kretanju u samu fazu one vidljive realizacije, a to je izgradnja krova, odnosno natkrivanje- kazao je predsjednik Mikulić te dodao da se nedaleko tržnice također radi na nadogradnji Doma zdravlja Špansko kako bi se medicinske usluge koje ova četvrt i zaslužuje mogle tu provoditi.

Nakon tržnice, predsjednik Mikulić obišao je u pratnji zastupnika I gradilište objekta u kojem će između ostalog biti smješten MO „Matija Gubec“. Završetak radova se očekuje do kraja godine. 

Uz mjesni odbor nalazi se i nogometno igralište NK Kustošija. Iako tom terenu gravitira mnogo djece, za sad nisu osigurana sredstva za njegovo uređenje.

 - Za ovaj bi konkretno projekt vijeće četvrti trebalo pokazati više interesa i osmisliti ga u potpunosti. Ovaj je klub i škola nogometa jedna od najboljih u Zagrebu, stoga očekujem da vijeće pošalje prijedlog uređenja prema Skupštini Grada kako bi do idućeg rebalansa proračuna mogli i za ovaj projekt osigurati sredstva- istaknuo je predsjednik Mikulić. 

Obilasku su uz predsjednika nazočili i gradski zastupnici HDZ-a Mario Župan i Zoran Čogelja uz pratnju predstavnika Vijeća gradske četvrti Stenjevec.