Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić sudjelovao je u ponedjeljak, 18. siječnja na proslavi 19. rođendana Grada Garešnice. Kao izaslanik predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, šef GO HDZ-a Grada Zagreba u Garešnici je s domaćinom, gradonačelnikom Velimirom Žuncem pozdravio prisutne te optimistično najavio velike promjene i reforme koje očekuju Hrvatsku.

Obzirom da je Garešnica Grad koji je kroz povijest poznat kao kraj poljoprivrednika i obrtnika, Mikulić se posebno osvrnuo na razvoj upravo tog dijela društvenih djelatnosti.

Poljoprivrednici, obrtnici, mali i srednji poduzetnici, kojih je u ovome dijelu Hrvatske zaista mnogo, s pravom su kritizirali dosadašnju politiku uništavanja malog čovjeka. Politiku koja je bila nemarna prema potencijalu naše zemlje i mladih te politiku koja je u protekle četiri godine i raselila sto tisuća ljudi. Došlo je vrijeme da takvom načinu vođenja, takvoj politici sustavnog uništavanja stanemo na kraj – naglasio je Mikulić te dodao da potencijal naše zemlje i naših mladih sada trebamo maksimalno staviti u pogon.

Obrtnike Grada Garešnice kao i svih dijelova Hrvatske  Mikulić je pozvao na suradnju jer kako kaže, jedino na taj način, kroz suradnju, možemo doprinijeti jakoj zajednici.

Bez suvišnih nameta i opterećenja, i taj će dio gospodarstva stati na noge – poručio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a.