Posljednja sjednica saziva Gradske skupštine 2013/2017 protekla je bez izglasavanja Prostornog plana Grada Zagreba koji je u svojim predloženim izmjenama predvidio proširenje prostora na Resniku za tzv. spalionicu otpada. Naime, HDZ-ovi gradski zastupnici nisu takvu promjenu podržali jer spalionica kao takva nije rješenje.

Da se o ozbiljnom rješavanju pitanja otpada moraju što prije naći dugoročna rješenja, zagrebački su HDZ-ovci već duže vremena naglašavali. I sam je predsjednik gradske organizacije Andrija Mikulić naglasio da je spalionica na Resniku kao takva problem, a ne rješenje. Prema riječima predsjednika Mikulića, spalionica kapaciteta gotovo 400 tisuća tona je kao takva samo izlika za rješenje mulja iz pročistača na Žitnjaku, a njeni su kapaciteti itekako preveliki za količinu otpada koji se godišnje proizvede u Zagrebu. Stoga, upozorava Mikulić, rješenje problema otpada mora krenuti od najniže razine koje kreće iz svakog kućanstva-adekvatno odvajanje komunalnog otpada.

Nepodržavanjem Prostornog plana Grada Zagreba gradski su zastupnici HDZ-a pokazali svoju dosljednost pri stavu da važni dokumenti i projekti za Grad Zagreb ne mogu biti doneseni netom prije izbora, odnosno na dan posljednje sjednice Skupštine u tome sazivu. Važni projekti i dokumenti za ovaj grad moraju proći svoju javnu raspravu te trebaju postići konsenzus u Skupštini jer se radi o primarnim pitanjima za budućnost svih Zagrepčana.