Povodom Majčinog dana, a u organizaciji  Akademske zajednice ” dr. Ante Starčević ” HDZ-a Grada Zagreba i Zajednice žena HDZ-a ” Katarina Zrinski ” Grada Zagreba, održano je predavanje  “Žene i zdravlje žena u Gradu Zagrebu”  te prigodni koncert za  klavir i violinu u prostoru Društva hrvatskih književnika u Zagrebu.

Na samom početku, okupljenima se obratila predsjednica Akademske zajednice ” dr.Ante Starčević ”HDZ-a Grada Zagreba , dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, koja im je  prenijela pozdrave predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a dr.sc. Andrije Mikulića. Prisutnima se obratila i potpredsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, gospođa Đurđica Sumrak, koja im je u ime  predsjednice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, ministrice Nade Murganić, čestitala Majčin dan i Međunarodni dan obitelji.

Predavanje o stanju zdravlja žena u Gradu Zagrebu  održala  je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Ivana Portolan Pajić, dr.med., ujedno i predsjednica Područnog odbora Zajednice žena HDZ-a“ Katarina Zrinski” Podsljeme koja je u svom predavanju iznijela najvažnije podatke koji govore o stanju zdravlja žena u  Zagrebu te skrenula pozornost na javnozdravstvene prioritete zdravlja žena u Zagrebu, ali i u Republici Hrvatskoj.

Predavanju se pridružio i prof.dr.sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka i pozvao sve nazočne u subotu u zagrebački Maksimir na javnozdravstvenu akciju „12 minuta kretanja protiv raka“  kojom  Hrvatska najavljuje  Europski tjedan borbe protiv raka

Nakon predavanja, održan je koncert za klavir i violinu u izvedbi mladih glazbenika, Frana Bobića, violina & Ane Šoštar, glasovir, studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Održavanjem ovog događaja  koji u središte pozornosti stavlja ženu i njeno zdravlje, Akademska zajednica „dr.Ante Starčević“ i  Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ znatno su  doprinijele  podizanju svijesti  žena o važnosti brige za vlastito zdravlje.