Naš kandidat za zagrebačkog gradonačelnika prof. dr. sc. Drago Prgomet predstavio je u sjedištu Gradskog odbora HDZ-a svoj stručni tim za lokalne izbore i buduću gradsku upravu - istaknuvši da se cijeli život brinuo za ljude, a kao gradonačelnik brinut će se za Zagreb.

Prije samog predstavljanja, čvrstu potporu našem doktoru Dragi, kako ga stranačke kolege i simpatizeri nazivaju, i njegovom timu dao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasivši da će Prgometov program za Zagreb i Zagrepčan(k)e - koji predstavlja iskorak u budućnost - prepoznati većina birača i u njemu vidjeti stručnost, svježinu, inovativnost i kreativnost:

Kohezija & visoki rejting HDZ-a

- Prgomet svojim profesionalnim angažmanom jamči visoku stručnost, visoku predanost, domoljublje i čovjekoljublje. Naš Drago je takav kao liječnik, takav je bio i u Domovinskom ratu, a bit će i izvanredan gradonačelnik našega glavnog grada! Zagreb zaslužuje snažan iskorak i razvoj kako bi postao istinsko središte ovog dijela Europe - jer za to ima sve pretpostavke. Prgometov tim predstavlja HDZ kakvog ga profiliram na temeljnim vrijednostima desnog centra, kao narodnjačko-demokršćanske stranke okupljanja i napretka. To je upravo onakav HDZ kakvog je želio i naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman!

Plenković je zaključio da će Prgomet i gradska organizacija naše stranke u Zagrebu sigurno sastaviti izvrsnu listu kojom će potvrditi koheziju HDZ-a, njegov visoki rejting i dugogodišnji rad na dobrobit Zagrepčanki i Zagrepčana.

Stručnost & bezrezervna briga za Zagreb i Zagrepčane!

Drago Prgomet - predstavljajući svoju viziju i svoj najuži, pobjednički tim vrhunskih stručnjaka - istaknuo je da će zajedno odvesti Zagreb u 22. stoljeće i vratiti ga na kartu europskih vrijednosti i perspektivnog življenja:

- Gledajući u budućnost, brinut ćemo da se ponovno cijene ljudski rad, predanost i istinske vrednote! Naš tim je sinergija stručnosti, vizije, intelekta i bezrezervne brige o svakom čovjeku Grada Zagreba! Zagreb treba promjene! Nije smisao gradonačelnika praviti se da zna sve, nego okupiti sjajan tim. Hvala predsjedniku Plenkoviću koji nam je došao pružiti podršku. Za budućnost svih nas!

Dječja i opća bolnica preko Save

Prgomet je najavio da će, uz čast gradonačelnika, osobno brinuti i za zdravstvo u Zagrebu - zajedno s dr. med. Pavom Kostopečom, svjetski priznatim kirurgom (Odjel za abdominalnu kirurgiju i transplantaciju organa KB Merkur).

Kao jedan od svojih ključnih projekata, naš doktor Drago je najavio da će na neiskorištenom prostoru Zagrebačkog velesajma izgraditi novu dječju bolnicu, uz koju će biti i opća bolnica - čime će se građanima Zagreba preko Save (oko 180 tisuća) napokon osigurati jednaka dostupnost bolničke zdravstvene zaštite.

Članovi Prgometova tima tijekom (pret)kampanje detaljno će predstaviti programe po svojim resorima, a danas su se nakratko predstavili javnosti s osnovnim biografskim podacima i ključnim smjernicama.

PRGOMETOV TIM

Dr. sc. Nikolina Brnjac - zamjenica gradonačelnika (promet & EU fondovi)

Državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te izvanredni profesor Sveučilišta u Zagrebu, od 2015. uključena je u evaluaciju prometnih projekata za Europsku Komisiju, a kao gost predavač surađuje s vodećim europskim sveučilištima.

Predstavljajući se danas javnosti, istaknula je da Zagreb vidi kao grad održivog prometa i inovativnih rješenja, najavivši da će u tom cilju pokrenuti veći broj prometnih projekata koji se mogu financirati iz fondova EU.

Dipl. pravnik Krunoslav Katičić - zamjenik gradonačelnika (upravljanje gradskom imovinom)

Drugi Prgometov zamjenik - inače državni tajnik u Ministarstvu državne imovine - rekao je da će gradskom imovinom upravljati po načelu dobrog i savjesnog gospodarstvenika. Upozorio je da su njihove analize pokazale da se gradskom imovinom do sada upravljalo stihijski, na zahtjev, ili po pojedinačnim problemima. Fokus će biti na reaktivaciji svih neiskorištenih poslovnih prostora i stanova koje ćemo dodjeljivati po potrebama svakog građanina - poručio je.

Saša Bilić - Digitalna platforma & „Pametni grad“

Za tzv. Smart City u Prgometovu timu bit će zadužen član MENSA-e Saša Bilić, magistar poslovnog upravljanja s diplomom Henley Management Collegea (Ujedinjeno Kraljevstvo), koji u svom programu za cilj ima staviti Zagreb uz bok svim europskim metropolama digitalizacijom poslovanja i procesa kako bi ga učinili učinkovitijim, a istodobno građanima omogućili jednostavnije, bolje i brže komuniciranje sa svim gradskim strukturama.

Bilić već 12 godina radi u svjetski poznatim ICT (informacijska i komunikacijska tehnologija) kompanijama, a među ostalim vodio je projekte digitalizacija Klinike za radiologiju KBC Zagreb,  virtualizacije i digitalizacije Hrvatske pošte, pametnog nadzora i ranog otkrivanja požara u dalmatinskim županijama, uspostave sustava središnje nabave i uredskog poslovanja za HZZO…

Dora Matošić - financije

Fond menadžerica Dora Matošić, konzultantica na području pripreme i provedbe investicijskih projekata, s iznimnim iskustvom u analizi financijskih pozicija, bila je voditelj projekta osnivanja nekretninskog fonda putem javne ponude dionica i uvrštenja na Zagrebačku burzu 2007. godine u visini od 200 milijuna kuna.

Zadužena za financije u Prgometovu timu, najavila je da će sredstvima planiranim u gradskom proračunu maksimalno pomoći što snažnijem razvoju Zagreba uz što veće korištenje sredstava EU fondova i svih dostupnih bespovratnih sredstava financiranja.

Dr. sc. Robert Holjevac - osobe s invaliditetom

Znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest, doktorirao medievistiku (povijest Crkve i bizantologija). I sam slijepa osoba, Holjevac je izrazio važnost što veće inkluzije osoba s invaliditetom. Založit će se da im bude dostupno što više prostora u gradu te se što više poboljša kvaliteta života tih osoba. Član je Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ (ustanove za slijepe i slabovidne osobe).

Dr. sc. Dubravka Brezak Stamać - odgoj i obrazovanje

Doktorica humanističkih znanosti (filologija, hrvatska književnost, jezik i kultura renesanse) i predsjednica Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević“ Grada Zagreba, pozvala je na intenziviranje obrazovanja na STEM područjima te najavila da će refunkcionalizacijom dječjih vrtića omogućiti zbrinjavanje djece i onim roditeljima koji nemaju radno vrijeme do 16 sati. Osim toga, založit će se da osnovne i srednje škole rade samo u jednoj smjeni, kao što će pozornost posvetiti i unaprjeđenju kvalitete života u đačkim domovima.

Dr. sc. Davor Filipović - malo i srednje poduzetništvo & EU fondovi

Docent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dobitnik Državne nagrade za znanost, dodatno se educirao na Harvard Kennedy School of Government. Naglasio je da mu je cilj Zagreb pretvoriti u lidera malog i srednjeg poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te lidera u povlačenju bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Luka Šeput - kultura

Doktorand književnosti, glavni urednik Vijenca (dvotjednika Matice hrvatske za kulturu), Zagreb želi napraviti srednjoeuropskom kulturnom metropolom. Napomenuo je da kulturu treba učiniti još vidljivijom stranim posjetiteljima, ali i samim Zagrepčanima. Najavljuje revitalizaciju kulturno-povijesne jezgre Zagreba te suvremenu kulturnu politiku.

Mr. sc. Marko Pavić - mladi i zapošljavanje

Po struci geofizičar, kao jedan od malobrojnih Hrvata sudjelovao je u međunarodnoj znanstvenoj ekspediciji mjerenja morskih struja na Antarktici. Nakon znanstvenog magisterija iz fizike, fokus prebacuje na EU fondove kroz provedbu projekata na Institutu za stručno usavršavanje mladih, s naglaskom na znanstveno-analitički pristup problematici nezaposlenosti i iseljavanja. Aktualni je državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te jedan od glavnih arhitekata redefiniranja mjera aktivne politike zapošljavanja pod nazivom „Od mjere do karijere“.

Izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak - gospodarstvo

Pročelnik Odjela za poslovanje i menadžment na Sveučilištu Sjever, a od 2009. do 2012. ravnatelj Državnog zavoda za mjeriteljstvo. Kao zamjenik pročelnika i v.d. pročelnik Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba (1997-2000) pokrenuo je niz razvojnih programa: SME, obrtništvo, Tehnološki park Zagreb... Predsjednik je Povjerenstva za gospodarstvo Gradskog odbora HDZ-a Zagreb.

Dr. sc. Mario Šiljeg - zaštita okoliša

Sadašnji državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a bivši ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša. Docent je na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje više kolegija iz područja inženjerstva okoliša.