U prepunoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir proslavljen je 28. rođendan Područne organizacije HDZ-a Maksimir.

Prisutnima se najprije obratio domaćin, predsjednik PO HDZ-a Maksimir i predsjednika Vijeća Gradske četvrti Maksimir, Stanko Gačić koji je naglasio kako je Gradska četvrt Maksimir postala „četvrt projekata“ od kada je HDZ preuzeo odgovornost za vođenje iste.  Maksimir je jedina područna organizacija koja je na zadnjim lokalnim izborima, postigla uvjerljivu pobjedu, a zasluga je to velikog osobnog angažmana i znanja svih članova HDZ-a Maksimir, istaknuo je Gačić, te zahvalio svojim prethodnicima i utemeljiteljima stranke na Maksimiru.

Uvaženi gost, predsjednik Zajednice utemeljitelja dr. Franjo Tuđman, gospodin Mario Kapulica, podsjetio je na dane kada se osnivala Hrvatska demokratska zajednica te se osvrnuo na povijest razvoja stranke na Maksimiru i važnost zajedništva i sloge.

Područna organizacija HDZ-a Maksimir dio je velike „obitelji“ HDZ-a Grada Zagreba pa je 28. rođendan uveličao i Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Grada Zagreba dr. Andrija Mikulić koji se osvrnuo na ostvarene projekte, kao i na one koji slijede, te obećao svekoliku podršku svih gradskih vijećnika pri ostvarenju istih.

Uz uvažene govornike, svečanosti su bili nazočni brojni visoki stranački i državni dužnosnici, koji su se nakon službenog dijela  još neformalno družili s članstvom.

Svečanost je bila upotpunjena i glazbenim nastupom Kvarteta Maksimir.