U četvrtak, 7. veljače u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Zagreba odigrana je šahovska simultanka s međunarodnim majstorom Zdenkom Jušićem. Nakon pozdravnih riječi i obraćanja prisutnima šahovsku simultanku otvorio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. Andrija Mikulić. U simultanoj izvedbi s ukupno 20 protivnica i protivnika različite dobi igra je potrajala skoro dva sata, a u odmjeravanju snaga s protivnicima međunarodni majstor Zdenko Jušić doživio je tri poraza te jedan neriješeni rezultat.

Među igračima simultanke bio je predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš koji je izjavio: “Užitak je bio igrati s legendom hrvatskog šaha Zdenkom Jušićem. Čestitam Mladeži HDZ-a Podsused-Vrapče na velikoj pomoći u organizaciji ovog turnira koji je pokazao da i u Mladeži imamo talentiranih šahista. Posebno su se istaknuli kolege Maksimilijan Šimrak i Marko Erdeljac koji su uspjeli i pobijediti gospodina Jušića. Nadam se da će ovaj turnir imati reprizu, jer je interes za sudjelovanje u ovoj plemenitoj igri danas bio zaista velik.”

Na kraju smo došli do zaključka da se večer šaha pokazala kao odlična ideja kojom se na atraktivan i prihvatljiv način privukao velik broj članica i članova, a prema reakcijama izgleda da nećemo morati dugo čekati da se ovakav događaj uskoro ponovi, posebno zahvaljujući entuzijazmu gospodina Zdenka Jušića.