(Slavonski Brod, 8.9.2018.) U organizaciji TO HDZ-a „dr. Ante Starčević“ u prostorima dvorišta starog mjesnog doma održana je 4. „Mićina ajvarijada“.  Tijekom dana akciju je podržalo više od stotinu građana, a članovi ovog TO-a stranke ove su godine akciju dodatno začinili palačinkama, fišem i suhomesnatim delicijama. „Ove godine smo dobili ribu za fiš od naših članova i odlučili smo je pripremiti na najbolji slavonski način- u fišu u kotliću“, objasnio je potpredsjednik TO HDZ-a Damir Princip.

Predsjednica TO HDZ-a Adela Kovačević objasnila je da joj je posebno drago što je ova Mićina ajvarijada postala tradicionalan društveni događaj, zahvalila se svim uključenima koji su dali svoj doprinos, članovima brodskih udruga Centra za inkluzivnu podršku i Udruge s intelektualnim poteškoćama „Regoč“ kao i sponzorima „Osječkom pivu“, gospodinu Željku Burazoviću za darivane patlidžane i velečasnom Davidu Sluganoviću na doniranim jabukama. „Ove godine posebno bih zahvalila članovima Centra za inkluzivnu podršku koji su odradili najteži posao i zajedno s nama ogulili pečene paprike i pripremili ih za kuhanje.“, istaknula je predsjednica.

I ove godine „Ajvarijada“ je posvećena pokojnom gospodinu Milanu Dasoviću, začetniku te akcije. Marko Dasović, sin začetnika akcije, ponosno je istaknuo kako je mu je ova simpatična akcija zbog spomena na njegovog oca i humanitarnog karaktera posebno draga. Dodao je: „Ove godine ćemo sav novac zarađen od prodaje ajvara, darivati jednoj obitelji u potrebi, udovici s puno djece iz ovog MO.“