(Slavonski Brod, 16.1.2018.) Uoči nastavka zasjedanja Sabora RH u prostorijama stranke saborski zastupnici HDZ-a iz Brodsko – posavske županije održali su konferenciju za medije. Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić, saborska zastupnica i predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ljubica Maksimčuk te saborski zastupnik i predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Marko Šimić osvrnuli su se na svoj rad u Hrvatskom saboru i u saborskim Odborima te na aktualne teme.

Ured saborskih zastupnika

U početku obraćanja Pero Ćosić kazao je da će u cilju bolje i učinkovitije komunikacije između građana i saborskih zastupnika na rješavanju administrativnih i drugih problema građana i općenito poboljšanja i podizanja kvalitete života u ovoj sredini uskoro početi djelovati ured saborskih zastupnika za građane, ured će biti u sobi 101/1 2.kat u zgradi Brodsko-posavske županije, ponedjeljkom od 10 do 12 sati. 

 - Kako bismo bili još bliže našim sugrađanima, odlučili smo obnoviti još jedan kanal komunikacije i pozvati naše sugrađane u ured saborskih zastupnika. Ured je smješten u zgradi Brodsko – posavske županije, a za sve građane bit ćemo svaki ponedjeljak na raspolaganju od 10 do 12 sati. Pozivam sve građane koji imaju kvalitetne prijedloge i žele pomoći razvoju naše sredine da osobno dođu u Ured i iznesu svoje mišljenje, pozvao je Ćosić.

 Saborski zastupnici pozvali na zajedničku suradnju

 Svi troje zastupnika istaknuli su kako u Saboru aktivno zastupaju interese svojih sugrađana jer predstavljaju Brodsko – posavsku županiju I ističu da bez obzira na svoje političko opredjeljenje svi zastupnici iz naše sredine moraju prvo raditi za lokalnu zajednicu.

Ćosić je najavio da će saborski zastupnici HDZ-a na sebe uzeti da organiziraju sastanak onih koji imaju utjecaj na javno mnijenje od župana, oba gradonačelnika, općinskih načelnika do drugih građana koje svojim utjecajem mogu pomoći u razvoju ove sredine.

 -Cilj će nam biti da lokalna zajednica predloži kvalitetne programe i projekte te da spojimo ljude za njihovu realizaciju i prije svega pomognemo u komunikaciji kako bi se projekti uspješno realizirali. Svi zajedno moramo raditi da bi se preokrenula situacija u našoj sredini na bolje. 

O Đuri Đaković

Pero Ćosić se osvrnuo na rad saborskih zastupnika, s posebnom pažnjom na postavljanje pitanja u Hrvatskom saboru o situaciji u tvrtki Đuro Đaković. Istaknuo je kako je u javnosti više puta zagovarao rješavanje teške situacije ove tvrtke i konkretno naveo na koje je načine to radio. Među ostalim, u Saboru je o rješavanju pitanja problema tvrtke Đuro Đaković upitao bivšeg ministra gospodarstva MOST-ovog ministra Panenića, uputio je u travnju prošle godine osobno pismo premijeru Andreju Plenkoviću i ministru uprave Goranu Mariću, a sutra očekuje odgovor ministrice gospodarstva Martine Dalić.

 Reagiranje na otvoreno pismo gradonačelnika Mirka Duspare

 - Smatramo kako je gradonačelnik Duspara zapravo poslao ovo otvoreno pismo kako bi se pomislilo da i on nešto poduzima, a da nerješavanje problema prebaci nekom drugom na leđa- ovaj put na leđa saborskih zastupnika. Pravo pismo koje je trebao poslati je obrazloženje građanima zašto se sve ove godine svojih mandata nije interesirao za probleme u tvrtki Đuro Đaković i zašto se najvažnijom temom za naše sugrađane, temom slavonsko- brodskog gospodarstva nije bavio niti jedne minute?, istaknuo je Ćosić.

 U nastavku presice saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk naglasila je, uz ostalo, dosadašnje djelovanje saborskih zastupnika iz ove županije na rješavanju problematike zagađenja zraka od strane bosanskobrodske Rafinerije, a saborski zastupnik Marko Šimić opisao je svoj rad u odborima sabora kao i svoj doprinos unapređenju projekata iz ove sredine posebice na projektima Orubica, Luke Brod, dnevne bolnice u Slavonskom Brodu, obnove i rekonstrukcije zgrada Općinskog i Županijskog suda te zgrade magistrata Muzeja brodskoga Posavlja.