Predsjednik Plenković održao je radni sastanak s proširenim Županijskim odborom HDZ-a. Prvi čovjek brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić zahvalio je predsjedniku HDZ-a na dolasku te ga izvijestio o radu županijske organizacije. Plenković je pak upoznao Županijski odbor s aktualnom političkom situacijom na nacionalnoj razini i smjernicama Vlade RH.

Ćosić je u svom obraćanju naglasio da je novoizabrana Vlada prepoznala važnost razvijanja svih krajeva Hrvatske te da je u njenom programu i adekvatna pomoć Slavoniji.

- Naš se predsjednik zbilja brine o ovim našim krajevima. Zaista vjerujem da ćemo surađivati u pozitivnom smjeru, u prijateljskom odnosu i da napokon svjedočimo istinskom razumijevanju za potrebe ove sredine. HDZ je najveća i najjača stranka u Brodsko-posavskoj županiji i očekujemo pobjedu i na nadolazećim lokalnim izborima!

Predsjednik Plenković, među ostalim, zahvalio je članovima na izvrsnom rezultatu i uvjerljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima.

- U zadnja dva mjeseca obišao sam sve županije. Vlada je već na početku mandata napravila puno toga - porezna reforma, državni proračun, zakon o javnoj nabavi, sastanak sa svim županima… Pred nama su, u idućoj godini, lokalni izbori. Trenutačno imamo 11 župana - očekujem da ćemo nakon izbora imati još više. Za pobjedu je važno da na vrijeme postignemo dogovor o kandidatima za župane, gradonačelnike i načelnike, a onda da čvrsto svi stanemo iza naših kandidata.