(Slavonski Brod, 24.1.2017.) Sinoć je većinom glasova članova Izvršnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Brodsko – posavske županije za predsjednika ove Zajednice izabran gospodin Tomislav Teskera. Poznati brodski liječnik internist Teskera izabran je demokratskim putem kao jedan od dvojice kandidata. Novoizabrani predsjednik član je Hrvatske demokratske zajednice od samih početaka stranke, a brodskoj javnosti je poznat još od '90.godine kada je u prvim hrvatskim višestranačkim izborima izabran za vijećnika u tadašnjoj brodskoj skupštini.

Prilikom svog izbora doktor Teskera zahvalio se članovima Izvršnog odbora na podršci i objasnio kako se za predsjednika Zajednice kandidirao jer smatra da se treba više raditi na održavanju stranačkog kao i hrvatskog nacionalnog jedinstva. „Temeljna odrednica mog djelovanja bit će očuvanje jedinstva u stranci i prevladavanje svih podjela unutar hrvatskog društva. Opet pušu neki vjetrovi s Istoka i osjećam se dužnim više uključiti u rad stranke i hrvatsku politiku“, dodao je i objasnio: „Mi utemeljitelji smo prvi stali ZA samostalnost hrvatske države, ponosni smo jer smo bili prvi koji su stvarali HDZ i važno je da sačuvamo naslijeđe prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika naše stranke dr. Franje Tuđmana“.

Tomislav Teskera rođeni je Brođanin, završio je studij medicine u Zagrebu, specijalist je interne medicine (subspecijalizacija nefrologija) i zaposlen u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“. Oženjen je i otac troje odrasle djece.