Ministar Hajdaš obilazi gradilišta u Hrvatskom zagorju, a u jeku turitičke sezone cesta D1 je zatvorena iako su u nju već utrošeni milijuni kuna. To sasvim dovoljno govori o  sposobnosti SDP-a.

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Krapini, održana je konferencija za medije na temu Kukuriku pravednost na zagorski način – “ili MI ili ONI u raspodijeli sredstava ministarstava”. Reakcija je to zagorskog HDZ-a na podjelu sredstava od strane raznih ministarstva koji poticaje daju isključivo gradovima i općinama u kojima vlast obnaša kukuriku koalicija. Voditelj koordinacije gradonačelnika i načelnika iz redova HDZ-a, Mirko Krznar, obratio se predstavnicima medija na tu temu. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik ŽO HDZ KZŽ, Žarko Tušek te gradonačelnici i načelnici iz redova HDZ-a. Krznar je odmah na početku istaknuo kako poticajima ministarstva graditeljstva, ministarstva regionalnog razvoja i ostalim ministarstvima aktualna Vlada doslovno ljude u Zagorju dijele na one koji su njima bliski i na one koji se politički ne slažu sa njima. Nastavio je kako očito zaboravljaju da sa svojim političkim obračunom sa načelnicima i gradonačelnicima koji nisu dio kukuriku koalicije vrše obračun sa našim stanovnicima, neovisno i tome kako oni politički razmišljaju te vrše obračun sa našim mladima koji napuštaju Hrvatsko zagorje i sa svima onima kojima je poštena i pravedna Hrvatska u srcu.

Mirko Krznar: ”Mi se veselimo svemu dobrome što naprave naši kolege iz drugih stranaka, ali ne damo na naše ljude i naše općine. Za razliku od njih, jednako volimo i poštujemo svaki pedalj našeg Hrvatskog zagorja!”

Krznar se dotaknuo i jučerašnjeg obilaska zagorskih gradilišta premijera Milanovića. Umjesto obilaženja onih gradilišta koja su kontinuirani projekti nekoliko posljednjih Vlada, a biti će i nekoliko budućih, za koja su rekli da ih ne misle obilaziti u predizborne svrhe, radije neka obiđu ona gradilišta koja su se raspala zbog njihove nesposobnosti u izgradnji. Savršen primjer je trenutno u Krapini gdje  imamo kolaps prometa zbog srušenog mosta u Žutnici, gdje su propali milijuni kuna zbog njihovog neznanja.