Na mini-klauzuri zagorskog HDZ-a za parlamentarne izbore, u prepunoj dvorani restorana AS u Pregradi, sinoć se okupilo više od 200 članova. Na jednom mjestu okupili su se brojni stranački dužnosnici sa županijske razine, gradskih i općinskih te razina temeljnih ogranaka iz Pregrade, Klanjca, Kumrovca, Huma na Sutli, Tuhlja, Kraljevca na Sutli i Desinića.

Ovime je započeo ciklus mini klauzura u sklopu organizacijske kampanje priprema za parlamentarne izbore za III. izbornu jedinicu.

Okupljenim članovima obratili su se voditelj izbornog stožera III. izborne jedinice, Zdravko Tušek te voditelj županijskog izbornog stožera, Miljenko Šoštarić. Motivirajućim riječima članovima su se obratili i predsjednici već spomenutih organizacija.

Klauzuru je zaključio koordinator za III. izbornu jedinicu Žarko Tušek koji je u pozitivnoj atmosferi pozvao članove na maksimalan angažman kako bi se ostvarila pobjeda Domoljubne koalicije u županiji, izbornoj jedinici te u čitavoj državi.

Svjesni smo težine problema u kojima se našla naša Domovina, egzodusa naših mladih ljudi iz Hrvatske, stotine tisuća blokiranih, urušavanja hrvatskog gospodarstva i poduzetništva, propasti hrvatskog sela. Sve to osjećamo i mi u našem predivnom Hrvatskom zagorju, u kojem pusta zemlja polako guta naša sela i ognjišta, u kojem svake godine živi sve manje ljudi, gasi se stotine obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Najveća, stožerna stranka hrvatskog naroda na putu je pobjede i preuzimanja odgovornosti za sudbinu države. Pred novom smo povijesnom zadaćom – vraćanje dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj i ostvarenje kvalitetnog života za svakog pojedinca čulo se sinoć u Pregradi.