Dragutin Ranogajec nakon radnog sastanka u Pregradi: Nudim stvaranje zajedništva jer imamo isti cilj. Nudim i težak i naporan rad, ali vidim još nekaj: vidim budućnost Zagorja bez propuštenih prilika koje bu naše mlade zadržalo ovdje.

Dragutin Ranogajec, kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije, večeras se u Pregradi predstavio i družio sa svojim simpatizerima. Na radnom sastanku održanom prije, prisustvovali su predstavnici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, kandidatkinja HSS-a KZŽ za gradonačelnicu Grada Pregrade Vesna Hohnjec i ostali kandidati za načelnike i gradonačelnike te predsjednik HSS-a KZŽ, Stjepan Hohnjec. Željko Kamenski, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Grada Pregrade, predstavio je Dragutina Ranogajca kao "najbolje moguće kaj smo mogli priželjkivati". 

Na sastanku se i ovdje raspravljalo kako se ignoriraju dijelovi Hrvatskog zagorja u kojima na vlasti nije SDP-ova koalicija. Pričalo se o velikom problemu nerazvrstanih cesta, problemu s vodovodom na mjestima gdje se spajaju susjedne općine s Pregradom, situaciji na Humu na Sutli gdje 700-injak domaćinstava nema priključak za vodu, županijskoj cesti Desinić-Pregrada gdje postoji klizište te nekim projektima osmišljenim za lokalnu razinu upravljanja. Također, naveden je za Pregradu projekt proširenja glazbene škole s dvoranom koja bi služila za kulturna događanja i kao prostor za udruge, projekt dogradnje osnovne škole kako bi svi učenici bili na jednoj smjeni, projekt renoviranja kino dvorane i slični koji su bili obećani od strane aktualne županijske vlasti i ostali nerealizirani. -Pred nama je vrijeme koje nudi nadu i razvoj, ali političke se kockice moraju posložiti. Gospodin Dragutin Ranogajec ima sigurnu podršku gradske organizacije HDZ-a i naših ljudi u Pregradi- rekao je Kamenski na kraju. Hohnjec je izjavio kako s novom snagom i ekipom žele voditi županijsku vlast. 
-Mi imamo program, plan i viziju, a oni "drugi" imaju "bajku"- rekao je Hohnjec i pozvao se na neke točke programa koji će uskoro biti predstavljen: pokretanje investicija, ali planski, uz realnu strategiju, zaustavljanje iseljavanja, razvoj turizma i unapređenje smještajnih kapaciteta, razvoj poljoprivrede jer će, kaže Hohnjec -u protivnom, sela postati muzejski eksponati, a domaće životinje će se gledati u zoološkom vrtu.
Dragutin Ranogajec je tijekom svog govora potvrdio realizaciju projekta elektrifikacije pruge kojom će Zagorci do Zagreba stizati za 20 minuta. -Nudim stvaranje zajedništva jer imamo isti cilj. Nudim i težak i naporan rad, ali vidim još nekaj: vidim budućnost Zagorja bez propuštenih prilika koje bu naše mlade zadržalo ovdje- rekao je Dragutin Ranogajec na kraju