Općinska organizacija HDZ-a Mače ugostila je u petak stranačke kolege iz Zlatara, Zlatar Bistrice, Lobora, Mihovljana, Novog Golubovca i Budinšćine. Razlog okupljanja bilo je održavanje treće mini klauzure koje zagorski HDZ organizira u sklopu organizacijske kampanje za parlamentarne izbore.

Kao i na protekle dvije mini klauzure, članove su o aktualnoj političkoj situaciji informirali voditelj izbornog stožera III. izborne jedinice Zdravko Tušek te voditelj županijskog izbornog stožera, Miljenko Šoštarić. U interakciji sa voditeljima izbornih stožera, svoja stajališta iznijeli su i predsjednici okupljenih općinskih i gradskih organizacija.

Sjajna atmosfera kulminirala je  govorom predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije te koordinatora cijele izborne jedinice, Žarka Tušeka. U svom govoru Tušek je istaknuo kako su Hrvatskoj hitno nužne promjene jer u mandatu aktualne Vlade nema uspješnih pokazatelja ni u jednom sektoru, a HDZ konstantno napadaju jer nude ljudima bolja rješenja za normalan i dostojanstven život.

Ciklus mini klauzura zagorskog HDZ-a se nastavlja skupom u ponedjeljak gdje će se okupiti članstvo grada Zaboka te općina Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice, Bedekovčina i Sveti Križ Začretje.