„Veliko nam je zadovoljstvo i ove godine podržati ovu hvale vrijednu akciju i dati svoj doprinos borbi protiv ove teške bolesti, koja nažalost iz godine u godinu pogađa sve veći broj žena. Zbog toga je važno uključiti se u akcije poput ove, kako bi se javnosti ukazalo na postojanje ovog sve prisutnijeg problema te na važnot prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. “, složili su se gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i župan Goran Pauk, koji su na Poljani danas dijelili narcise i prikupljali donacije građana za aktivnosti Lige protiv raka dojke.

 Danas je u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Zajednice žena „Katarina Zrinska“ Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ligom protiv raka Šibensko-kninske županije, obilježen Dan narcisa koji se već dugi niz godina obilježava kako u Hrvatskoj, tako i u mnogim državama svijeta.

 Ovom prigodom Zajednica žena HDZ-a donirala je Ligi borbe protiv raka dojke tisuću narcisa prodajom kojih su prikupljena sredstva za različite aktivnosti Lige, vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.

 Članicama Lige za borbu protiv raka dojke i ŽO HDZ-a Zajednici žena „Katarina Zrinska“ Šibesnko-kninske županije u prikupljanju donacija  pridružile se se i brojne osobe iz šibenskog javnog i političkog života koje podržavaju ovu hvale vrijednu akciju.

 Tako su narcise dijelili i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Paško Rakić.

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Hrvatskoj. Svakoj 11. ženi u Republici Hrvatskoj trenutačno prijeti rak, a sljedećih se godina može očekivati daljni trend porasta broja oboljelih.

Više od 90% žena s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i bolest ispravno liječi.