Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković primio je povjerenicu Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager u Banskim dvorima. Na sastanku su pozitivnim ocijenjeni dobri ekonomski trendovi koje ostvaruje hrvatsko gospodarstvo, stabilnost javnih financija te smanjenje javnog duga.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/eurostat-potvrdio-hrvatska-jedno-od-najbrze-rastucih-gospodarstava-u-europskoj

Posebni zakon za razvoj Vukovara

Razgovarali su i o pronalasku okvira za pomoć razvoju Vukovara, u skladu s europskim i hrvatskim propisima, radi stvaranja boljih uvjeta za veću i bržu dostupnost europskih sredstava te poticanja ulaganja u Vukovar - Grad Heroj koji je prošao kroz najteža stradanja tijekom velikosrpske agresije.

Povjerenica Vestager izrazila je zadovoljstvo naporima Vlade oko dovršetka procesa dokapitalizacije kutinske Petrokemije na tržišnim principima, s ciljem održivosti poslovanja i nastavka proizvodnje, oko čega se vodi kontinuirana komunikacija s Europskom komisijom.

Planom restrukturiranja omogućiti dobit

Govoreći o brodogradnji, predsjednik Plenković naglasio je da je dolazak povjerenice u Zagreb pokazatelj da Komisija i Vlada nastavljaju zajednički raditi na pronalasku rješenja koja će omogućiti dugoročnu održivost hrvatske brodogradnje i poslovanje na zdravim temeljima.

Što se tiče same Uljanik grupe, povjerenica Vestager poručila je da Europska komisija želi vidjeti plan restrukturiranja koji će omogućiti generiranje dobiti i održivost kompanije u budućnosti, vodeći računa o fiskalnoj izloženosti države.