Voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu (i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a) Dubravka Šuica boravi u Portugalu 9. i 10. studenog 2017. godine. Povod – sastanak predsjedništva Kluba europskih pučana (EPP) i voditelja nacionalnih EPP delegacija svih zemalja članica.

O prioritetima EPP-a

U dvodnevnom posjetu Portugalu zastupnici će imati priliku raspravljati o novim političkim izazovima ususret nadolazećim izborima 2019. godine, glavnim porukama i komunikacijskim strategijama te prioritetima EPP-a za 2018. i 2019. godinu. Sastanak će predvoditi predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul te predsjednik Kluba europskih pučana u Europskom parlamentu Manfred Weber.

Tri panela

Kroz tri panela zastupnici iz redova EPP-a razgovarat će o najvećim političkim izazovima s profesorima, stručnjacima i analitičarima iz područja međunarodnih odnosa i strateškog komuniciranja. Sastanku će, također, prisustvovati i gradonačelnik Brage Ricardo Rio, predsjednica portugalske stranke Socijalno demokratski centar - narodna stranka Assunção Cristas te predsjednik Socijalno demokratske stranke Pedro Passos Coelho.

Odgovori na političke izazove

Šuica je uoči sastanka istaknula da su ideje na kojima počiva Europska unija - jednakost, sloboda, mir i demokracija - utkane u srž EPP-a, najbrojnije stranke u Europskom parlamentu, ali i ostalim institucijama.

- Sastanak predsjedništva Europske pučke stranke i voditelja nacionalnih delegacija u Portugalu prava je prilika da se naša europska obitelj još više usmjeri na predstojeće prioritete i pronađe odgovore na političke izazove s kojima se EU suočava.