Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima saveznog predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena.

Plenković je naglasio da dvije zemlje imaju izvrsne političke i gospodarske odnose, a Austrija je drugi najveći investitor u Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/u-radnom-posjetu-austriji-vrlo-bliski-gospodarski-odnosi-i-zajednicka-podrska-prosirenju

Nastavak izvrsne suradnje

Govoreći o suradnji dviju zemalja u okviru Europske unije, predsjednik Van der Bellen se osvrnuo na prioritete austrijskog predsjedanja Vijećem EU-a te sprječavanje ilegalnih migracija, kao i na najnovije događaje u zemljama jugoistočne Europe i važnost stabilnosti regije.

Založili su se za veću trgovinsku razmjenu i bolju gospodarsku suradnju Hrvatske i Austrije, osobito u području energetike.

Glavni prioriteti Vlade

Predsjednik Plenković je kazao kako je cilj Hrvatske ulazak u Schengenski prostor 2019. godine. Istaknuo je i napore koje Hrvatska ulaže u borbi protiv ilegalnih migracija i zaštiti vanjske granice EU-a.

Upoznao je austrijskog predsjednika s glavnim gospodarskim prioritetima Vlade - nastavak pozitivnih gospodarskih trendova i strukturnih reformi, fiskalna konsolidacija i daljnje smanjenje javnog duga te poticanje investicija. U tom kontekstu, Plenković je govorio i o planovima Hrvatske za ispunjavanje preduvjeta za pristupanje Eurozoni.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hrvatska-kvalitetno-stiti-svoje-granice-cijenimo-potporu-njemacke-i-austrije-nasem-ulasku