Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica komentirala je za RTL Danas predložene izmjene Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor. Izmjenama bi se, naime, za izborne liste uvela kvota od 40 posto žena.

Hrvatska je spremna za predsjednicu!

Šuica je istaknula da HDZ i otprije uistinu vodi računa o ravnopravnoj zastupljenosti oba spola. Najbolji je primjer za to sastav naše liste za prošle euroizbore - od ukupno izabranih šestero zastupnika pobjedničke koalicije, čak četiri su žene (Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Marijana Petir i Ruža Tomašić). 

A i na predsjedničkim izborima HDZ je istaknuo kandidatkinju! 

- To je već dovoljan dokaz da HDZ itekako vodi računa o ženama! A u Europskom parlamentu nakon ovih izbora zastupljenost žena je 37 posto, što je zavidan broj, no naravno, težimo prema 50 posto. 

http://hdz.hr/vijest/eu/hrvatska-je-spremna-za-zenu-na-celu-drzave 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-podrska-zena-epp-kolindi-grabar-ki...

Ženska snaga i odlučnost

Eurozastupnica Šuica, (i) kao potpredsjednica Žena Europske pučke stranke (EPP Women), oduvijek se aktivno zalagala za ravnopravnost spolova kako u politici, tako i u poduzetništvu. Jer ravnopravnost, kako često ističe, pozitivno utječe na gospodarstvo i društveni razvoj u cijelosti!

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-na-susretu-liderica-epp-o-ravnopravnoj-zas...