Hrvatski sabor odbio je osnovati istražno povjerenstvo za Agrokor. Za tu su svoju „inicijativu“ Grmoja & Petrov, uz punu podršku savezničkog tandema Maras & Bernardić, uspjeli prikupiti bijednih 48 zastupnika - čak 28 manje od potrebnog! I 5 manje nego što su bili napabirčili za opoziv ministra Kujundžića!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/oporba-za-kujundzicev-opoziv-skupila-samo-53-glasa-plenkovicevo-izvjesce-prihvaceno

Htjeli kršiti zakon - nije prošlo!

Očito i dio oporbenih zastupnika nije želio „nastupiti“ u cirkusu udruženih Mostovih i SDP-ovih destruktivaca, svjestan kako bi osnutak povjerenstva bio protuzakonit s obzirom da je u predmetu Agrokora već otvoren pravosudni postupak.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/zakonski-je-nemoguce-osnovati-novo-povjerenstvo-za-agrokor-povecanje-bandiceva

Očaj & nemoć posrnule oporbe

Oporba je (bolje reći, dio oporbe) onako u očaju i posvemašnjoj nemoći pokušala i srušiti kvorum, ali i tu je doživjela - debakl! Premda su Grmoja & Petrov, kao i Maras & Bernardić, napustili sabornicu, paket zakona cjelovite mirovinske reforme odlukom većine poslan je u drugo čitanje.  

- Nisam stekao dojam da vi držite kvorum, ne znam temeljem čega ste došli do takvog zaključka - smireno je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković spustio SDP-ovcima i mostovcima.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hdz-je-stozerna-stranka-stabilne-vecine-sdp-bi-se-trebao-zapitati-zasto-rapidno

Dvosatno glasovanje - kao singerica

Sabor je u drugo čitanje „glatko“ poslao i prijedloge novih zakona o Državnom inspektoratu, o udžbenicima i ostalim obrazovnim materijalima u osnovnom školstvu, kao i izmjene Zakona o edukacijsko-rehabilitacijskoj djelatnosti itd.

Usvojio je pak Zakon o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, novi Zakon o lovstvu, set zakona o probaciji, izmijenio Zakon o zakladi hrvatskih branitelja, donio sedam odluka o sudjelovanju pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnim misijama i operacijama potpore...

Dvosatnim glasovanjem o raspravljenim točkama Sabor je zaključio svoju 9. sjednicu, a novu počinje 14. studenog.

BAČIĆ: STABILNA VEĆINA DONIJET ĆE DO KRAJA IDUĆE SJEDNICE PRORAČUN & MIROVINSKU REFORMU

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić konstatirao je nakon završetka sjednice ono što se ionako zna - da je vladajuća većina stabilna:

- Bio jedan, dva, tri ili četiri zastupnika koji prelaze iz jednog kluba u drugi, to nema utjecaja na većinu jer je ona ionako čvrsta. Imamo svojih 77 ruku, a ako neki zastupnik podrži pojedini naš prijedlog, što se događalo i prije nego što su počela „pretrčavanja“, tada većina dobije još nekoliko ruku.

Rekordni broj donesenih zakona i akata

Iskazao je zadovoljstvo učinjenim jer je, tvrdi, malo koji saborski saziv imao takav ritam rada, što se vrlo jednostavno može provjeriti po broju donesenih zakona i akata:

- Usvajamo zakone i projekte koje naša Vlada upućuje u Hrvatski sabor, a do kraja iduće sjednice donijet ćemo i sve najvažnije akte - proračun, mirovinsku i zdravstvenu reformu!