Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić susreo se s izraelskom veleposlanicom u RH Zinom Kalay Kleitman.

Razgovarali su o predstojećem posjetu izaslanstva Knesseta Hrvatskoj te brojnim temama i potencijalnim područjima suradnje od zajedničkoga interesa - uključujući razvoj poljoprivrede, IT, istraživanja, obrazovanje i znanost, turizam, izravna strana ulaganja, rast trgovinske razmjene…

Obostrana odlučnost

Hrvatska i Izrael povijesno su prijateljske zemlje, odlučni su saveznici u očuvanju i osiguranju mira, stabilnosti, obrani svoje domovine i pružanju ekonomske sigurnosti i prosperiteta svojim narodima! - istaknuo je Brkić na svojoj Facebook stranici.

- Ponovno smo potvrdili obostranu odlučnost da ćemo nastaviti s naporima i zajedničkim angažmanom na daljnjem unaprjeđenju dobrih odnosa i jačanju snažnih poveznica među našim državama i narodima.

Nacionalna sigurnost i obrana

S obzirom na aktualne okolnosti dotaknuli su se i pitanja nacionalne sigurnosti i obrane te se osvrnuli na pitanje nabave borbenog zrakoplova.

- Kao voditelj Parlamentarne skupine hrvatsko-izraelskog prijateljstva mogu izraziti zadovoljstvo što su među ponuditeljima i naši saveznici Izrael i SAD. Veselim se bliskoj budućoj suradnji s veleposlanicom Izraela gđom Kleitman i veselim se posjetu izaslanstva Knesseta u Lijepu Našu Domovinu.