(TAJNOST ISTRAGE) Neprihvatljiv je prijedlog Mosta da se iz odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva izbaci pitanje ili pitanja kojima se bavi DORH - iz jednostavnog razloga jer je istraga tajna! Mi ne znamo niti smijemo znati što je glavi državni odvjetnik u rješenju o otvaranju istrage napisao, koja je pitanja iz rada Agrokora utvrdio kao sporna i nezakonita - istaknuo je, između ostalog, predsjednik našeg Kluba zastupnika Branko Bačić nakon zatražene stanke o aktualnoj političkoj situaciji.

Donosimo njegove ključne poruke:

Nikakav „politički progon“!

Suglasan sam s kolegom Nikolom Grmojom što je za saborskom govornicom ponovio da se u slučaju g. Ivice Todorića ne radi o političkom progonu. Mi u HDZ-u, kao i u Vladi RH, to napominjemo od prvog dana. Svakim našim potezom ističemo jasnu distinkciju nadležnosti između izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti - između predsjednika Vlade i hrvatskog pravosuđa. Stoga smo i vrlo oprezni u svim svojim izjavama o kriminalu i nezakonitostima u sustavu koncerna Agrokor.

Poštivati tajnost istrage!

Mi u Klubu zastupnika HDZ-a želimo da se u radu Istražnog povjerenstva poštuje zakon - na temelju kojeg je ono i osnovano. Neprihvatljiv je prijedlog Mosta da se iz odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva izbaci pitanje ili pitanja kojima se bavi DORH - zato što je istraga tajna. Kako ćemo znati koje pitanje izbaciti ako ne znamo što je glavi državni odvjetnik u rješenju o otvaranju istrage napisao, koja je pitanja iz rada Agrokora utvrdio kao sporna i nezakonita?!?

Protiv svih politikantstava

Što se tiče navoda da HDZ „opstruira rad Istražnog povjerenstva“ - to nije točno! Nije predlagatelj odluke bio HDZ, nego SDP. A SDP je potpisao kronologiju pitanja koja treba utvrditi. Tim se redom ide. Do sada su održane dvije sjednice, i polako će se radom doći do svih dužnosnika koji imaju što reći o Agrokoru. Ako, naravno, u međuvremenu Županijski sud u Zagrebu ne donese pravomoćno rješenje o otvaranju istragu. Nema, dakle, govora o „opstruiranju“. Naprotiv, zastupnici HDZ-a aktivno sudjeluju u radu Istražnog povjerenstva i tako ćemo nastaviti - dokle god ono bude radilo.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/most-i-sdp-bi-htjeli-da-hrvatski-sabor-krsi-zakon-neobicno-i-opasno

Unaprijed znaju zaključke?!

Malo je čudno da pojedini članovi Istražnog povjerenstva u medijima već sada „znaju“ kakvi će biti njegovi zaključci. A povjerenstvo je održalo tek dvije sjednice?!? Čudno i neozbiljno. Pričekajmo da ono završi sa svojim radom.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hdz-se-drzi-reda-sdp-i-most-i-dalje-se-bave-jeftinom-demagogijom-je-njihov-problem