Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, komentirajući tvrdnju predsjednice RH koja je jučerašnje prosvjednike nazvala „političkim marginalcima“, istaknuo je da njega prosvjedi protiv dolaska srbijanskog predsjednika Vučića u Hrvatsku ne smetaju:

- Živimo u demokraciji, svatko može izraziti svoje mišljenje, i upravo se to jučer dogodilo, nisu ovo prvi prosvjedi. Mene prosvjedi ne smetaju. Hrvatska zna što je istina: da je obrambeni Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost te da je naša zemlja bila žrtva velikosrpske agresije! Ali, srbijanski predsjednik očito tu ima neka drukčija razmišljanja.

Zaštita interesa Republike Hrvatske

Na pitanje je li u razgovoru s Vučićem stekao dojam da je to ista osoba koja je 1995. u Glini tvrdila da „krajina više nikada neće biti dio Hrvatske“ ili da se on promijenio, Jandroković je odgovorio da nije psiholog kako bi ocjenjivao je li se tko promijenio:

- Ja sam predsjednik Hrvatskog sabora, štitim interese Republike Hrvatske i nastojim to činiti na najbolji način. Važno je voditi dijalog jer bez dijaloga nećemo riješiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima tko što misli, zanimaju me interesi Hrvatske.

Posjet Beogradu

Otkrio je i neke detalje svoga jučerašnjeg sastanka s Vučićem:

- Razgovarali smo o čitavom nizu tema, pitanjima nestalih, zaštiti nacionalnih manjina, ratnoj odšteti… ali i na parlamentarnu suradnju koja je poprilično slaba. Parlamentarni šefovi dviju država nisu se susreli još od 2010. godine. Vučić mi je prenio poziv predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije, koji sam ja prihvatio. Tako da ću uskoro posjetiti Beograd.