Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije utvrdilo da je ministar Zdravko Marić bio u sukobu interesa, nego da je „povrijedio načela obnašanja javne dužnosti“. A za što nije propisana ni najmanja sankcija! Stoga oporbi, koja traži ministrovu ostavku, jednostavno odgovaram: „Što se babi htilo, to se babi snilo“! - poručio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Nema sukoba interesa

Premda odluka Povjerenstva predstavlja vrlo široko tumačenje zakona, bitno je, ponavljam, da u konkretnom slučaju nema govora o sukobu interesa - nastavio je Bačić:

- Stoga nema nikakvog razloga da ministar podnese ostavku, niti da je itko traži, a niti će ministar dati ostavku. Skoro svi ministri u SDP-ovoj Vladi bili su povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti, a nijednom nije palo na pamet dati ostavku! Da je ministar Marić pogodovao svome osobnom interesu, sam bih tražio njegovu ostavku. Nikakve političke odgovornosti nema zbog koje bi trebao podnijeti ostavku.

Povjerenstvo nije „sveta krava“

Zaključno je Bačić odgovorio i na pitanje o kritikama koje stižu na rad Povjerenstva:

- Svatko može komentirati moj rad, pa imam i ja pravo komentirati odluke tijela koja su proizašla iz Hrvatskog sabora. Ni Povjerenstvo, pa tako ni itko drugi u saboru, nije „sveta krava“.