(VIDEO) O tome kada će biti iduća saborska sjednica, odlučit će novi predsjednik - zajedno s članovima Predsjedništva Hrvatskog sabora. Posve je razumno očekivati da to bude u što skorije vrijeme. Ali, da će to biti kada traži g. Grmoja - neće! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik našeg Kluba zastupnika Branko Bačić u izlaganju u ime HDZ-a nakon stanke.

Istup predsjednika našeg kluba možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Poštujmo Ustav i zakone!

Interpelacija za izglasavanje nepovjerenja Vladi i premijeru koju je pokrenuo Klub HNS-a jedini je ispravni test kojim se može provjeriti postoji ima li Vlada potporu većine. Do tada, ako smo kao zastupnici izrekli ovdje prisegu da ćemo poštivati zakone i Ustav RH - onda ih i poštujmo! A ne, kolega Grmoja, pokušati biti „novi ustavotvorac“ i tražiti da saborski zastupnici čine ono što nije u skladu s Ustavom RH i zakonom. Postoji li parlamentarna većina ili ne, znat ćemo onog trenutka kada predsjednik Vlade - u skladu sa Zakonom o Vladi - predloži nove ministre.

Odlučuje predsjednik, a ne Grmoja!

O tome kada će biti iduća saborska sjednica, odlučit će novi predsjednik - zajedno s članovima Predsjedništva Hrvatskog sabora. Posve je razumno očekivati da to bude u što skorije vrijeme. Ali, da će to biti kada traži g. Grmoja - neće!

Što se babi snilo…

Klub HDZ-a, zajedno sa svojim partnerima i nezavisnim zastupnicima, mogao je i bez 76 potpisa predložiti novog predsjednika Hrvatskog sabora - to uopće nije sporno. Mogli smo ga teoretski izabrati s 39 ruku jer je, naime, to većina od 76 - koliko iznosi kvorum. No to nismo učinili jer smo sa 76 potpisa htjeli pokazati da je „politička kriza“ puka fikcija oporbenih zastupnika.