O skandaloznom, anticivilizacijskom govoru mržnje SDP-ova udarnika Nenada Stazića, koji je na svom FB-u izrazio žaljenje jer je komunistički režim bio „šlampav“, „nedovoljno temeljit“, u masovnim poratnim likvidacijama desetina tisuća hrvatskih civila i razoružanih vojnika na Bleiburgu i Križnom putu, u Hrvatskom je saboru izlagao naš zastupnik dr. sc. Tomislav Sokol, inače i predsjednik (nacionalnog) Odbora za znanost i obrazovanje HDZ-a.

Donosimo ključne naglaske iz Sokolova zapaženog govora:

Do 3 godine zatvora za Stazića!

Citirao bih članak 325. Kaznenog zakona: Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine, (…) kaznit će se kaznom zatvora do 3 godine.

Progon branitelja & nove Hude jame

Zastupnik SDP-a je u svojim objavama na društvenim mrežama počinio čak dvije povrede tog zakona. Prvo poziva na progon i protjerivanje hrvatskih branitelja u Irsku, a potom žali jer '45. nije dovršen posao, što bi valjda trebalo značiti da bi neki novi ljudi, potomci onih koji su završili u Hudoj jami, trebali također završiti u nekoj jami.

Lijepljenje etiketa

Nažalost, ovo nije prvi put da pripadnici tzv. lijeve političke opcije na ovaj način dehumaniziraju protivnike i proglašavaju ih bezvrijednim života. Imali smo puno puta prilike vidjeti proglašavanje političkih neistomišljenika „katotalibanima“, „primitivnima“, „fašistima“… što je i danas ponovio SDP-ov zastupnik. Takvi „profesionalni antifašisti“ - kako bi ostvarili svoje političke ciljeve - automatski protivnika proglase „fašistom“, „ustašom“, jer ga onda mogu dehumanizirati i oduzeti mu građanska prava.

Širitelji mržnje pod maskom ljubavi

Neki se postavljaju kao da imaju monopol na ljudska prava, monopol na ljubav, a zapravo oni najviše šire mržnju, najviše dovode do isključivosti, najviše dovode do podjela u ovom društvu. G. Staziću, upravo ste takvi Vi i Vaši istomišljenici! Na sreću, hrvatska javnost vidi kakvi ste, vidi tko širi mržnju, tko poziva na nasilje!

Poziv SDP-ovcima

Pozivam sve zastupnike svih stranaka, posebno iz SDP-a, da prestanu s govorom mržnje, sa širenjem netrpeljivosti, da uvažavaju političke protivnike i da se nastavimo korektno boriti u političkoj areni.

SRAM VAS BILO, STAZIĆU! I DALJE POZIVATE NA UBOJSTVA!

Pogledajte i kako je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odgovorio SDP-ovu gnjevnom mrzitelju koji je na Markovu trgu pokušao opravdati svoju FB objavu u kojoj žali zbog nedovoljnog broja likvidacija '45. godine.