Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić komentirao je zahtjev Mostovih agresivaca bez znanja i sadržaja o osnivanju povjerenstva koje bi se bavilo izradom tzv. lexa Agrokor te medijske spekulacije o navodnom ulasku Bandićeva predstavnika u Vladu RH nakon što je „podebljao“ svoj zastupnički klub.

Mostovi agresivci kršili bi zakon

- Nema šanse da se osnuje novo povjerenstvo za Agrokor iz jednostavnog razloga jer je takva zakonska odredba. Cilj povjerenstva bio bi ispitati okolnosti koje su prethodile donošenju Zakona o izvanrednoj upravi, što uključuje i točnost financijskih izvještaja i odnos javnog sektora spram pitanja financiranja Agrokora, a to je već predmet istrage koju je potvrdio Županijski sud u Zagrebu. Stoga se po sili zakona novo povjerenstvo ne može osnovati, kao što je i ono prvo moralo prestati s radom nakon što je pokrenut pravosudni postupak - nedvosmislen je bio Bačić.

Sabor ne može odmijeniti pravosuđe

Podsjeća i da je temeljem kaznene prijave Živog zida USKOK ispitao sve okolnosti tzv. afere Hotmail i odbacio prijavu:

- Nema ni potrebe ni zakonskih mogućnosti u Saboru ispitivati „okolnosti“ kada je to radilo i još uvijek radi hrvatsko pravosuđe.

Nema rekonstrukcije Vlade

Što se tiče i druge medijski pothranjivane teme, Bačić napominje da nema rekonstrukcije Vlade i da Bandić nije tražio razgovor o tome:

- „Podebljanje“ Bandićeva zastupničkog kluba najviše govori o stanju u SDP-u koji promašenom politikom očito rastjeruje ljude od sebe. Ti prelasci ne znače ništa što se tiče odnosa u vladajućoj većini. O tome nijednom nismo razgovarali.

Odrađujemo mandat do kraja!

Upitan što će biti ako „Bandić zatraži mjesto u Vladi“, rekao je da ne odgovara na hipotetska pitanja:

- Pred Vladom su još dvije godine mandata, a dosad nikakvih pitanja ili prijedloga o rekonstrukciji nije bilo, niti za to ima potrebe. Imamo stabilnu većinu, uvijek dovoljnu za donošenje svih dogovorenih odluka. Bili smo stabilni i sa 77 ruku, a je li većina sada 79 ili 80, to HDZ-u i nije toliko važno. Važno je, ponavljam, da je većina stabilna. Hoće li se ona „podebljati“ s još jednim, dvoje ili troje zastupnika, to nije relevantno. HDZ ne pabirči po drugim klubovima, a naša stabilna većina i Vladini uspjesi jamstvo su da ćemo odraditi mandat do kraja.