(PHOTO) Nakon Makarske i Makarskog primorja te Grada Rijeke, HDZ je proslavio 28. obljetnicu osnutka i u Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

„Pola države i Vlade“

Svečanost u prepunome Gradskom kazalištu „Zorin dom“ sinoć je uveličalo, kako donosi jedan lokalni portal, „pola države i Vlade“: glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića kao osobni izaslanik predsjednika Plenkovića, nacionalni potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković, politički tajnik naše stranke Davor Ivo Stier i međunarodni tajnik Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Goran Marić, Zvonko Milas i Darko Milinović, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić, ministri i članovi Središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved i Gari Cappelli, još niz saborskih zastupnika, državnih tajnika, pomoćnika ministara...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/28-rodendan-makarskog-hdz-uz-pomoc-nase-zupanije-i-vlade-ostvarujemo-sve-obecane

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/na-sljedecim-lokalnim-izborima-hdz-ce-biti-najjaca-politicka-snaga-i-u-rijeci

Na vas se uvijek možemo osloniti!

U svom obraćanju, Jandroković je istaknuo da su karlovački i gradski i županijski HDZ među najbolje organiziranim ograncima naše stranke u Hrvatskoj. To pokazuju njihovi sjajni rezultati i veliki doprinos u briljantnoj parlamentarnoj pobjedi moderniziranog HDZ-a predvođenog predsjednikom Plenkovićem, a da se i ne govori o našem trijumfu na lokalnim izborima:

- Vodstvo stranke se uvijek možete osloniti na vas! Čestitam kolegama županu Jeliću i gradonačelniku Mandiću na svemu što čine za HDZ, a još više na njihovim neprijepornim postignućima i svemu onome dobrom što čine za građane Karlovca i županije!

Postignuća naše Vlade

Izrazio je zadovoljstvo postignutim u 16 mjeseci rada naše Vlade, u kojoj je ključna snaga upravo HDZ:

- Danas smo ovdje ne samo kako bismo zahvalili odvažnim utemeljiteljima HDZ-a i podsjetili se tih dana ponosa i slave, nego i kako bismo govorili o tome koje su zadaće pred nama i što smo postigli u ovom mandatu. Možemo biti vrlo zadovoljni s našom Vladom: Hrvatska je lani imala rast BDP-a od tri posto, prvi put poslije 2004. svjedočimo podizanju kreditnog rejtinga, prvi put od samostalnosti imamo pak suficit proračuna, rastu zaposlenost, plaće i potrošnja, rastu industrijska proizvodnja i izvoz... Puno je toga što smo dobro napravili, ali puno je toga i što još moramo napraviti do kraja mandata 2020. godine.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/politicka-stabilnost-glavni-je-preduvjet-nastavka-rasta-bdp-placa-i-zaposlenosti

Stoga se moramo držati zajedno, moramo odgovorno, razborito voditi Hrvatsku i brinuti se o interesima Domovine i o životnom standardu naših građana - zaključio je glavni tajnik HDZ-a.

HDZ - najbolji alat za Hrvatsku

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije i župan Damir Jelić naveo je da danas naša stranka predvodi točno polovicu svih jedinica lokalne samouprave na ovom području - 11 gradova i općina:

- Građani prepoznaju da je HDZ i dalje, kao što je to bio od samog početka s predsjednikom Tuđmanom, najbolji alat za bolju Hrvatsku i razvoj lokalnih sredina.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-je-najbolje-orude-za-napredak-karlovacke-zupanije-i-hrvatske

Osim izgradnje novog doma HDZ-a u staroj „Zvijezdi“, povijesnoj zgradi koju je naša stranka otkupila, najavio je osnutak „male HDZ-ove akademije“ u Karlovcu, u kojoj će svaki dužnosnik biti i mentor jednoj mlađoj osobi radi kvalitetnoga kadrovskog osvježavanja.

Politika odgovornosti

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Mandić naglasio je pak da je HDZ pokazao i dokazao da najbolje služi svim građanima.

- Grad Karlovac je pokazao da HDZ uživa najveće povjerenje, ali isto tako da i mi u HDZ-u vodimo politiku otvorenosti i odgovornosti prema građankama i građanima.