- Mi smo dio iste političke obitelji, mi smo “tim HDZ Osijek”, koji može imati različita mišljenja, ali ima isti cilj, a to je jaki HDZ koji će uskoro preuzeti odgovornost za vođenje našeg grada! Nakon trijumfa u Osječko-baranjskoj županiji, na idućim izborima zajedno idemo po pobjedu i u Osijeku! - najavio je 30-godišnji Ivan Radić netom nakon što je proglašen novim predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka.

Dvoboj „mladih lavova“

Na unutarstranačkim izborima, na kojima je predsjednik osječkog ogranka naše stranke prvi put biran po načelu „jedan čovjek - jedan glas“, Radić je s omjerom glasova 708:587 pobijedio drugoga „mladog lava“ HDZ-a - 29-godišnjeg saborskog zastupnika Domagoja Mikulića.

Nakon vrlo dinamične, na trenutke i žestoke kampanje, na izborima je zabilježena vrlo visoka izlaznost, o čemu svjedoče kolone naših članova koji su po hladnoći ispred sjedišta HDZ-a u Lučkom prilazu 3, a potom i na stubištu zgrade, čekali i po dva sata da ostvare svoje glasačko pravo.

U novom vodstvu bit će mjesta za sve!

- Svima koji su glasovali za mene, ali i za mog protukandidata, zahvaljujem na ovako velikom odazivu. Na nama je da opravdamo njihovo povjerenje. Ovo nije moja, nego pobjeda osječkog HDZ-a! U novom vodstvu bit će mjesta za sve. I nama u Gradu Osijeku i Županijskom odboru HDZ-a, predvođenom Ivanom Anušićem, isti je cilj - jaki, pobjednički HDZ! - poručio je Radić.

ANUŠIĆEVA ČESTITKA: Sinergijom do novih pobjeda!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije (i župan) Ivan Anušić čestitao je na svojoj facebook stranici Ivanu Radiću kao novom predsjedniku gradske organizacije naše stranke u Osijeku:

- Povjerenje članstva nas obvezuje da gradimo pozitivnu i perspektivnu stranku koja će na idućim lokalnim izborima spremno preuzeti odgovornost za Grad Osijek. Sinergija svih razina i zajedništvo koje je temelj Hrvatske demokratske zajednice bit će nam nit vodilja u budućem zajedničkom radu na dobrobit građana Osijeka i Osječko-baranjske županije.

MIKULIĆEVA ČESTITKA: Zajedno za boljitak građana Osijeka!

I Domagoj  Mikulić čestitao je na svom facebooku novoizabranom predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka:

- Iskreno čestitam kolegi Ivanu Radiću! Budućnost osječkog HDZ-a leži u očuvanju njegove stabilnosti i zajedništvu članova. Samo na taj način te u suradnji sa županijskom i nacionalnom razinom, otvorit će se vrata stvaranju novih, kvalitetnih politika za boljitak građana Osijeka. Ovim putem želim i svim članicama i članovima HDZ-a izraziti veliku zahvalnost na doprinosu važnim izborima! Brojnošću, upornošću i strpljivošću dok ste čekali u redu na svoj glasački listić, pokazali ste da našu stranku i njenu budućnost nosite u srcu. Hvala vam i što ste svojim dolaskom prepoznali važnost novog modela glasovanja „jedan član - jedan glas“. Time smo posvjedočili da budućnost naše stranke leži u sudjelovanju svih njenih članova.

Photo: Glas Slavonije & hdz.hr