- Imamo priliku napraviti nešto veliko za Međimurje, nešto prepoznatljivo! Drage moje Međimurke i Međimurci, ne bojte se dati glas našoj opciji desnog centra, onima koji u Međimurje šalju novac, koji žele nešto izgraditi, koji vjeruju u vas marljive ljude! To je Hrvatska demokratska zajednica! Dok je HDZ-a, bit će i Međimurske županije! - poručio je na proslavi 27. obljetnice osnutka HDZ-a Međimurske županije, održane sinoć u prepunoj dvorani Katoličkog doma u Čakovcu, naš kandidat za župana i i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat.

Horvat  - koji je i (nacionalni) potpredsjednik HDZ-a i saborski zastupnik - istaknuo je da je samo u prva dva mjeseca ove godine Plenkovićeva Vlada osigurala više od 135 milijuna kuna za razne projekte u Međimurju - što iz državnog proračuna, što iz EU fondova. Županijska bolnica, Dom zdravlja u Čakovcu, rekonstrukcija Starog grada Zrinskih, dovršenje školske dvorane u Orehovici...

Bogati katalog HDZ-ovih projekata

- Uskoro će se izmjestiti granični prijelaz u Murskom Središću, koji se sada nalazi u samom središtu grada, a gradit će se i obilaznice u Čakovcu, Nedelišću, Murskom Središću, Prelogu... HDZ-ova Vlada napokon će riješiti dugogodišnje boljke Međimuraca, a koje aktualna vlast na čelu sa županom Matijom Posavcem nikako da riješi. Dok je HDZ-a, gradit će se i raditi u Međimurskoj županiji! Još je pripremljen niz projekata koji će ovih dana biti objavljeni kroz mjere ministarstava regionalnog razvoja i poljoprivrede.

Horvat je s ponosom zaključio da su to projekti koje su osmislili HDZ-ovi ministri i da će županijski HDZ pomoći da još više sredstava završi u Međimurju .

Prelog - grad s najbrže rastućim gospodarstvom

Na obljetnici su se okupljenima obratili i kandidat za gradonačelnika Preloga Ljubomir Kolarek, koji je u pohodu na drugi mandat, te kandidat za gradonačelnika Murskog Središća Dražen Srpak, koji također ide po novu pobjedu.

Kolarek je podsjetio da je za njegovog mandata Prelog postao grad s najbrže rastućim gospodarstvom u Hrvatskoj, no to ne bi bilo moguće bez njegovoga predanog tima u gradskoj upravi:

- K nama žele doći graditi mnogi investitori, ali pripuštamo samo one koji cijene međimurskog radnika i koji žene neće pretvarati u roblje po noćnim smjenama za 3.000 kuna mjesečne plaće! Mladi će ostati u lijepom nam Međimurju samo ako im stvaramo radna mjesta i osiguramo kvalitetnu egzistenciju. A to u Prelogu i činimo!

Mursko Središće - grad sretnih i zadovoljnih ljudi

Srpak je pak istaknuo da će nastaviti realizirati svoju viziju Murskog Središća kao grada sretnih i zadovoljnih ljudi:

- Naš je grad već dobio taj epitet, no želim da tako ostane i dalje. Učinit ću sve kako bih još više poboljšao kvalitetu života u Murskom Središću. Kada sam stupio na gradonačelničku dužnost, naišao sam na bezbroj problema i prepreka, ali sam većinu uspješno riješio. Mi u Središću volimo reći da govorimo djelima, a ne riječima - to je naša mantra! I dalje ću biti odgovoran i vjerodostojan gradonačelnik jer to moje vrijedne sugrađanke i sugrađani i više nego zaslužuju!

Hrvatska kao zemlja blagostanja

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uputio je čestitke nazočnim članovima i simpatizerima te se s ponosom prisjetio vremena stvaranja HDZ-a i hrvatske države pod vodstvom dr. Franje Tuđmana.

- Kome nije zasuzilo oko kada se dizala hrvatska zastava kod zgrade Ujedinjenih naroda?!

Kada je riječ o sadašnjosti i budućnosti na koju smo fokusirani, podsjetio je da jedine prave reforme provodi HDZ-ova Vlada, a upravo će ona našim građanima oživotvoriti san o Hrvatskoj kao zemlji blagostanja. 

Makovec - HDZ-ov kandidat za čakovečkog gradonačelnika

Tijekom svog govora, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat objavio je, službeno, da je privatni poduzetnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca Aleksandar Makovec jednoglasno izabran za našeg kandidata za čakovečkog gradonačelnika.