(VIDEO) Područni odbori HDZ-a Donji grad, Gornji grad-Medveščak i Podsljeme zajednički su proslavile 28 godina osnutka naše stranke u tim zagrebačkim gradskim četvrtima, a svečanost u dupkom punoj Velikoj dvorani Matice hrvatske dolaskom je uveličao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Stranka u plusu!

U svom govoru, predsjednik Plenković osvrnuo se na intenzivnih godinu i pol dana rada naše Vlade i HDZ-a. Podsjetio je da je stranka, kada je postao predsjednik, imala minus od 19 milijuna kuna, naglasivši da ćemo već sljedećeg tjedna riješiti naslijeđene financijske obveze, sve do jedne!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/odgovorno-poslovanje-hdz-zavrsio-2017-u-plusu-vratio-sve-pozajmice-i-podmirio

Najavio je i dva velika stranačka skupa - sastanak svih HDZ-ovih župana, gradonačelnika, općinskih načelnika i predsjednika vijeća gradskih četvrti (kotareva) u Šibeniku 5. svibnja te Opći sabor HDZ-a 26. svibnja u Zagrebu.

- Stranka je konsolidirana i financijski i politički na državnoj razini - poručio je Plenković.

Tuđmanova vizija europske Hrvatske

Govoreći o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, napomenuo je da unutar HDZ-a - koji se pozicionira u desni centar, ondje gdje mu i jest mjesto na političkom spektru - nije došlo ni do kakvih dramatičnih turbulencija:

- Zajednički nazivnik svih udruga i političkih aktera koji su inicirali prosvjede jest taj da su se protivili ulasku Hrvatske u Europsku uniju, a što je bio HDZ-ov strateški cilj koji je zacrtao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Apeliram na zajedništvo i jedinstvo, bez pristajanja na manipulacije i sitne kalkulacije!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/konvencija-ce-dati-doprinos-rjesavanju-problema-nasilja-nad-zenama-nad-kojim-nemamo

Nastavljamo s reformama & gradimo Pelješki most!

Plenković je najavio da Vlada ide dalje s reformama, da će idućeg tjedna usvojiti Nacionalni program reformi koji ima tri glavna cilja - jačanje hrvatskog gospodarstva, povezivanje obrazovnog sustava s tržištem rada te nastavak odgovorne fiskalne politike i smanjivanja javnog duga:

- Sljedećeg tjedna potpisat ćemo ugovore za izgradnju Pelješkog mosta, za koji smo od EU nepovratno dobili 357 milijuna eura. To je strateški uspjeh za Hrvatsku! Zamislite našu zemlju bez tih europskih sredstava!

Smanjiti broj blokiranih ispod 200.000!

Podsjetivši na pomake koje je Vlada ostvarila smanjenjem javnog duga i proračunskim suficitom, najavio je i daljnju aktivaciju državne imovine te reforme zdravstva, uprave i pravosuđa:

- Završavamo izradu mjera kojima ćemo pomoći našim blokiranim sugrađanima, s ciljem da smanjimo broj blokiranih u Hrvatskoj ispod 200 tisuća!

Uspjeh s Agrokorom

Napomenuvši da se približava kraj krize u Agrokoru, podsjetio je da je Vlada pravodobnom reakcijom spriječila nesagledive posljedice na financijsku i gospodarsku stabilnost Hrvatske:

- Zato ćemo u iduća tri mjeseca uložiti intenzivne napore da svi akteri, osobito dobavljači, zaposlenici i financijski vjerovnici, budu zadovoljni s budućom strukturom Agrokora.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/usuglaseni-su-elementi-nagodbe-sprijecili-smo-krizu-koja-bi-pogodila-cijelo

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/kriza-agrokora-bila-je-najveci-izazov-nase-vlade-svladali-smo-je-bez-posezanja-u

Čvrsto štitimo nacionalne interese!

Osvrnuvši se na primitivni ispad osuđenoga ratnog zločinca Šešelja koji je oskvrnuo hrvatsku zastavu i vrijeđao predstavnike Hrvatskog sabora predvođene predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, Plenković je pozdravio odluku našega saborskog izaslanstva o prekidu posjeta Srbiji i povratku u Hrvatsku:

- Štitimo hrvatske nacionalne interese! Ali, ispad nas nije zaustavio da otvorimo ured Hrvatske gospodarske komore u Beogradu - jer ničim ne želimo usporiti aktivnosti naših gospodarstvenika!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ocekujem-da-srbija-nedvosmisleno-osudi-bezobzirni-seseljev-cin

Zakon o hrvatskim braniteljima & borbeni avioni

Podsjetio je da je u prvih godinu i pol dana naša Vlada ispunila sva obećanja u pogledu jačanja domovinske sigurnosti, prava hrvatskih branitelja i povećanja proračuna za obranu. Posebno je izdvojio važnost odluke o nabavi višenamjenskih borbenih aviona, na što se prijašnje Vlade nisu odvažile:

- U promijenjenim globalnim okolnostima dugoročno smo ojačali hrvatsku sigurnost i naše obrambene sposobnosti.

Nastavak izbornih pobjeda!

Na kraju, Plenković je naglasio da HDZ ovakvu dobru situaciju - da iz naših redova dolaze predsjednica države, predsjednik Sabora i predsjednik Vlade, 19 od 21 ministara te 13 župana - nije imao nikad dosad.

- Smjer kojim vodimo stranku osigurao nam je niz izbornih pobjeda i jamči njihov nastavak! - zaključio je Plenković.

MIKULIĆ: VRATITI ZAGREB HDZ-u!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Andrija Mikulić u svom izlaganju snažno se založio za očuvanje zajedništva HDZ-a ususret nizu izbora koji slijede:

- Nakon zadnjih lokalnih izbora izvukli smo određene pouke i nastavljamo raditi na jačanju i profiliranju HDZ-a u Zagrebu. Imamo jasan cilj - na sljedećim lokalnim izborima doći će vrijeme da se glavni grad Hrvatske vrati u ruke HDZ-a!

Zec, Herman, Semren, Prgomet & Kapulica

Na svečanosti su uvodne govore održali domaćini, predsjednici slavljeničkih područnih odbora HDZ-a Davor Zec (Donji grad), Mislav Herman (Gornji grad-Medveščak) i Pere Semren (Podsljeme), a nazočnima su se obratili i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštoni prof. dr. sc. Drago Prgomet te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica.