Naš kandidat za gradonačelnika Rijeke Kristjan Staničić u završnom obraćanju uoči lokalnih izbora istaknuo je da je njegova kampanja - što se ne bi moglo reći i za neke konkurente - bila afirmativna i konstruktivna.

Tko nema program - taj se svađa

Jer, građanima je nudio cjelovit razvojno-socijalni program i konkretna rješenja kako bi se preokrenuli negativni gospodarski i demografski trendovi u gradu.

- Rijeka stagnira godinama. A znam da želi, zaslužuje i može bolje - zbog toga sam se i kandidirao! Kao čovjek iz realnog sektora vrlo sam konkretan, navikao sam da se od mene traže i rješenja i rezultat. Rješenja sam ponudio, a jamčim da ću ih i ostvariti. Gradonačelnik na odlasku Vojko Obersnel cijelu je kampanju pak pokušavao skretati pozornost sa svojih bjelodanih neuspjeha i nerealiziranih projekata proizvodeći ideološke sukobe. Nastojao je zaplašiti građane nekakvim „konzervativnim revolucijama“. Vrlo nevjerodostojno i neodgovorno ponašanje.

Prodali Tuđmana radi nekoliko glasova

S druge strane, Staničić se odlučno suprotstavio onima koji se usuđuju pozivati na HDZ-ove birače, a istodobno trguju s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom nadajući se da će tako dobili lijeve glasove.

- Da, mislim na g. Hrvoja Burića, koji se u ovoj kampanji javno odrekao dr. Tuđmana iako mu je prije četiri godine želio podići spomenik. Ja kao HDZ-ovac nikada neću promijeniti stav o dr. Franji Tuđmanu - ponosan sam na sve što je prvi hrvatski predsjednik napravio u ključnom razdoblju naše povijesti! A glasove svojih sugrađana ću dobiti zahvaljujućim svom programu. Naši su projekti na dobrobit svih Riječanki i Riječana - svi smo mi jedno kada je riječ o željenom napretku našeg grada.

Rijeka na prvom mjestu!

Čvrsto je uvjeren da će ući u drugi krug i na kraju pobijediti Obersnela.

- Riječani su ne samo prepoznali naš program, nego i činjenicu da smo ga sposobni i spremni realizirati. Nudimo težak, ali zakonit rad - koji će rezultirati iskoracima grada u svakom smislu. Želim služiti svom gradu i poput odgovornog domaćina upravljati njime - kao čovjek koji poštuje novac svojih sugrađana. Rijeka nam je na prvom mjestu!

Kandidirao sam se jer želim da naš voljeni grad krene naprijed, tamo gdje mu i jest mjesto. Rijeka želi i zaslužuje više od ovog što sada ima - zaključio je naš Kristjan Staničić.