Politički tajnik HDZ-a (i ministar uprave) Lovro Kuščević opet je na terenu. Nakon Knina, Osijeka i Krapine, sada je posjetio i Karlovačku županiju kako bi sinoć - odmah nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - sudjelovao na 27. sjednici Županijskog odbora HDZ-a (u proširenom sastavu), održanoj u Poslovno-kulturnom centru Draganić.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ulaganja-od-15-milijarde-kuna-u-hrvatsko-zagorje-dokaz-koliko-vlada-brine-o

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/kuscevic-iz-osijeka-zajednistvom-do-razvoja-istocne-hrvatske-i-nove-pobjede-na

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/kuscevic-na-proslavi-28-rodendana-kninskog-hdz-kad-smo-slozni-nitko-nas-ne-moze

2. u EU po rastu zaposlenosti!

- Rezultati naše Vlade itekako su vidljivi, počevši od kontinuiranog rasta BDP-a i zaposlenosti. U prvom kvartalu 2018. imamo 71 tisuću više zaposlenih nego godinu dana prije! Lani smo imali treću najveću stopu rasta zaposlenosti u Europskoj uniji - od 3,8 posto. Taj pozitivni trend dodatno se ubrzao u prvom kvartalu ove godine, tako da smo danas s porastom stope zaposlenosti od 4,6 posto drugi u EU, odmah iza Malte! - istaknuo je Kuščević.

Naveo i ostala neprijeporna Vladina postignuća: smanjenje javnog duga i povijesni suficit proračuna, rekordna turistička sezona - a ovogodišnja će biti još bolja! - porezno rasterećenje i gospodarstva i građana, što se reflektiralo na povećanje i plaća i potrošnje, a i dodatnih milijardu i pol kuna je otišlo jedinicama lokalne samouprave!

Jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima

Na sjednici su, osim članova Županijskog odbora i političkog tajnika, sudjelovali i predsjednici svih općinskih i gradskih organizacija HDZ-a s tog područja, svi naši (grado)načelnici te dvoje članova Vlade RH iz Karlovačke županije - ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike (i članica Predsjedništva HDZ-a) Nada Murganić i ministar hrvatskih branitelja (i član središnjeg odbora HDZ-a) Tomo Medved.

- Velika hvala predsjedniku Plenkoviću i cijeloj Vladi na donošenju jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima, čime je HDZ ispunio jednu od najvažnijih točaka svoga Izbornog programa! Za braniteljska prava osigurali smo ove godine 400 milijuna kuna, dok će iduće godine ta svota iznositi 700 milijuna! Trajno smo zahvalni svim hrvatskim braniteljima - bez njihove žrtve ne bismo danas živjeli u slobodi! - poručio je general Medved.

Karlovačka županija - snaga HDZ-a!

Nazočnima se obratila i ministrica Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, koja je s ponosom konstatirala da je Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije jedna od najboljih i najuspješnijih organizacija naše stranke:

- Naše vrijedne članice i članovi najveća su dragocjenost HDZ-a. Bez njih nitko od nas ne bio ni načelnik, ni gradonačelnik, ni župan, ni saborski zastupnik, ni ministrica ili ministar! Naša baza naša je istinska snaga!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zapoceli-radovi-na-izgradnji-doma-hdz-u-karlovcu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/28-rodendan-karlovackog-hdz-hvala-na-doprinosu-izbornim-trijumfima-i-svemu-sto-ste

407 projekata za 047

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i karlovački župan Damir Jelić izvijestio je o realizaciji projekata 407 za 047 županiju, a glavni tajnik Darko Bebić najavio je da će naša stranka u studenom organizirati hodočašće u Međugorje.

http://radio-mreznica.hr/jeliceva-biblija-projekata-ih-407-razvoj-cijele-zupanije/

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-je-najbolje-orude-za-napredak-karlovacke-zupanije-i-hrvatske