U dupkom punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom članovi i simpatizeri naše stranke iz cijele Imotske krajine te njihovi mnogobrojni visoki gosti svečano su obilježili 28. obljetnicu utemeljenja HDZ-a na tom području.

Ispunili smo, ispunjavamo i ispunit ćemo sva izborna obećanja! - u najkraćem je to poruka koja je dominirala u obraćanjima većine govornika. Donosimo ključne naglaske, počevši od ministar zdravstva (i člana Središnjeg odbora HDZ-a) prof. dr. sc. Milana Kujundžića, osobnog izaslanika predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića.

MILAN KUJUNDŽIĆ: Naša Vlada istinski brine o Imotskoj krajini!

Predsjednik Plenković vas sve pozdravlja i jasno poručuje: naša Vlada i HDZ će realizirati sva obećanja Imotskoj krajini, uključujući spojnu prometnicu Imotski-Zagvozd, izgradnju dnevne bolnice u Zagvozdu, palijativnu skrb u Domu zdravlja u Imotskom, novu policijsku postaju, za čiju su gradnju upravo odobrena proračunska sredstva… I još niz projekata! Spomenuti uspjesi svjedoče da ne smijemo gubiti duh, nadu i vjeru, jer Hrvatsku zajedno mijenjamo na bolje, a naša Vlada rješava, jedan po jedan, sve naslijeđene probleme!

MILIJAN BRKIĆ (zamjenik predsjednika HDZ-a): Tu smo da služimo, a ne da vladamo!

Žao mi je što s nama ne može biti i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Posebno ga pozdravljam i želim mu brzo ozdravljenje!

Dosta me članova pita, s obzirom na različite svjetonazore dviju stranaka, kako funkcionira naša koalicija s HNS-om. I odgovaram - dobro! Stabilno! Odgovorno! Nakon raspada suradnje s neozbiljnim Mostom, nismo htjeli građane opterećivati novim izborima, a Hrvatskoj priuštiti novo razdoblje stagnacije. I premda su u tom trenutku, s obzirom na rejtinge, prijevremeni izbori najviše odgovarali upravo HDZ-u, zbog Hrvatske i viših interesa odlučili smo ići u koaliciju s HNS-om. Ali s HNS-om, nemojmo zaboraviti, bez one gospođe koja podmeće da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH - bez Vesne Pusić!

Ne bojte se za HDZ!

Straše vas raznorazni „dušobrižnici“ reformom obrazovanja? To su zlonamjerne tvrdnje. Predsjednik Plenković osobno je na čelu Posebnoga stručnog povjerenstva i sigurno iz škola neće biti izbačen vjeronauk - kako to neki priželjkuju. Ili nam podmeću. I sigurno nećete dobiti „roditelja jedan“ i „roditelja dva“. Mi imamo i svog oca i svoju majku! Ne bojte se za HDZ.

Nemojmo biti bahati, nemojmo biti arogantni, prepotentni, oholi - jer mi smo dio našeg naroda i tu smo privremeno, izabrani od našeg naroda. Tu smo da služimo, a ne da vladamo. Osobni interesi ne smiju biti ispred interesa stranke i Domovine!

DAMIR KRSTIČEVIĆ (član Predsjedništva HDZ-a): Imoćani na braniku Domovine!

Ne smijemo živjeti u prošlosti, nego iz prošlosti trebamo učiti. Trebamo zadržati ljude na ovome svetom tlu - kako žrtva onih koji su krvarili za našu slobodu ne bi bila uzaludna! Nedavno smo obilježili 25. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Maslenica, u kojoj su u velikom broju sudjelovali Imoćani. Kada je Domovini bilo najpotrebnije, pokazali ste ljubav, emocije, hrabrost, odvažnost, domoljublje! Domovinski rat temelj je suvremene hrvatske države! Naša Vlada vratila je dostojanstvo hrvatskom vojniku, a vratili smo Hrvatsku vojsku ondje gdje joj i jest mjesto - u herojski Vukovar!

ANTE BABIĆ (saborski zastupnik): Nakon katastrofe zvane SDP, stanje se iz dana u dan popravlja!

Naša Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, ulaže velike napore kako bi se pomoglo Imotskoj krajini. Sva potrebna dokumentacija za izgradnju brze ceste Imotski-Zagvozd već je u proceduri - i taj ćemo projekt realizirati, i to obećanje ispuniti! Evo, nedavno je, kao što smo bili najavljivali, ukinuta tunelarina kroz „Svetog Iliju“! U Podbablju otvaramo Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, a u Zagvozdu će uskoro krenuti izgradnja dnevne bolnice.

Ispunjavamo naša obećanja, naš program, i na nacionalnoj razini: Hrvatska je prvi put od neovisnosti u proračunskom suficitu, prvi put od 2004. podignut nam je kreditni rejting, raste zaposlenost, a smanjuje javni dug, povećane su plaće! Pozivam mlade iz Imotske krajine, ali i cijele Lijepe Naše, da ostanu u Domovini, da žive u njoj, da je grade. Jer, nakon katastrofe zvane SDP, u Hrvatskoj se stanje iz dana u dan popravlja!

BLAŽENKO BOBAN (splitsko-dalmatinski župan): Besplatni udžbenici za sve osnovce!

HDZ je stožerna stranka hrvatskog naroda koja počiva na trima temeljima: razvojno-socijalnom programu, vrijednim članovima i domoljublju. Iz programa posebno bih izdvojio mjere aktivne politike zapošljavanja i demografske revitalizacije, poput povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada. Uzalud nam sve, ako mladi ne ostanu! U tom smjeru, mogu najaviti realizaciju još jednog projekta naše županije: od iduće školske godine svim osnovci dobit će besplatne udžbenike!

IVAN BUDALIĆ (imotski gradonačelnik): Nikada vas neću iznevjeriti!

U Zadru, na obilježavanju operacije Maslenica, kroz sve naše susrete i razgovore provlačila se jedna riječ - zajedništvo. Zajedništvo nam je potrebno i danas kako bismo svladali nove izazove te izgradili prosperitetnu Imotsku krajinu i Hrvatsku! Uvjeravam vas, prisežem pred svima, da vas nikada neću iznevjeriti!