(PHOTO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković, prema pravilu koje je sam uspostavio, svaki premijerski posjet bilo kojoj sredini Lijepe Naše iskoristi i za zasebni susret s članovima naše stranke. Tako se i u subotu u Varaždinu, prije otvorenja hipermodernoga studentskog doma, prošetao središtem Grada Baroka zajedno s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Anđelkom Stričakom i prvim čovjekom naše gradske organizacije Damirom Habijanom.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/varazdin-zahvaljujuci-bespovratnih-1416-milijuna-kuna-iz-eu-fondova-otvoren

Adventski kolačići Mladeži HDZ-a

Pozdravi s brojnim Varaždinkama i Varaždincima, stisci ruke, poruke podrške, zajedničke fotografije… te, naravno, obilazak štanda i inače vrlo aktivne gradske Mladeži HDZ-a koja je dijelila adventske kolačiće i bojanke za najmlađe sugrađane u povodu Dana Grada i blagdana Svetog Nikole.

„Drago nam je da smo ovim malim znacima pažnje razveselili naše male sugrađane. Vidjeti njihova radosna lica - neprocjenjivo! I predsjednik Plenković će svojoj djeci iz Varaždina donijeti slatke darove“, ističu iz Mladeži HDZ-a.

Najjača stranka u Županiji

Potom je u prostorijama naše stranke održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije. Predsjednik ŽO-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak iznio je procjenu da je danas u varaždinskom kraju upravo HDZ politička stranka s najvećom potporom glasača, što je potkrijepio konkretnim pokazateljima.

Tako od ukupno 28 (grado)načelnika na području Varaždinske županije, 11 ih je iz HDZ-a, a 10 iz HNS-a, 3 iz HSS-a, 2 iz SDP-a te po 1 iz HSLS-a i nestranački. U svih tih 11 HDZ-ovih gradova i općina članovi naše stranke predvode i predstavnička tijela, a osim toga imamo predsjednike vijeća i u gradovima Varaždinu (Habijan), Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi te u Općini Veliki Bukovec.


Više od trećine svih vijećnika

Ako se uzmu u obzir svi vijećnički mandati u Županiji te gradovima i općinama na njenom području, od njih 424 HDZ-u pripadaju 144, HNS-u 103, SDP-u 60, HSS-u 45, Reformistima 18, HSU-u 7, HSLS-u 6, HSP-u 3, Laburistima 2, Živom zidu 2, Demokratskoj kneginečkoj stranci 1, a nestranačkih je 33 vijećnika. Također, nakon dugo vremena predsjednik Županijske skupštine također je iz redova HDZ-a - Alen Runac.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hnk-varazdin-tradicionalni-humanitarni-koncert-zajednice-zena-hdz-katarina-zrinski

Povratak slavnih „Puma“

Predsjednik Plenković čestitao je predsjedniku Gradskog vijeća Varaždina Damiru Habijanu na nadolazećem Danu Grada (svečana sjednica održat će se 6. prosinca) te naveo da ga veseli što ima priliku otvoriti Studentski dom. Također je istaknuo da je prije godinu dana pokrenuta inicijativa za povratom vojske, tj. PUMA u Varaždin - što je već sada u realizaciji.

Prošlog tjedna je u Vladi održao sastanak i sa saborskim zastupnicima iz pet sjeverozapadnih županija, a potom i županima. Razgovaralo se o projektima važnim (i) za Varaždinsku županiju: zdravstvo, školstvo, komunalna infrastruktura, zaštita voda...

„Projekt Sjeverozapadna i središnja Hrvatska“

- Od početka svog mandata naglašavam da je prioritet i HDZ-a i Vlade ravnomjeran regionalni razvoj cijele Lijepe Naše u iskrenom partnerstvu sa svim županima, gradonačelnicima i načelnicima. Činjenica da su petorica sjeverozapadnih župana, od kojih nijedan nije član HDZ-a, pohvalila naš „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“  najbolja je potvrda rada Vlade RH! Štoviše, traže da se pokrene „Projekt Sjeverozapadna i središnja Hrvatska“! - naglasio je Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ugovori-za-skoro-milijardu-kuna-vrijedne-projekte-u-osijeku-i-osjecko-baranjskoj

Na kraju sjednice, Stričak je u znak zahvale za sve što čini za boljitak ovog kraja predsjedniku HDZ-a uručio lijepi dar - Rječnik varaždinskoga kajkavskog govora.