Gospodarstvo, izgradnja prometnica i komunalne infrastrukture, turizam, kultura, zagorske navade i nacionalne vrednote te, još jednom - gospodarstvo! To je naš program, naš rad, naša vizija! - ukratko je, u dvije rečenice, naš gradonačelnik Zoran Gregurović objasnio zašto u Krapini i on i HDZ pobjeđuju već u prvom krugu.

- Za izgradnju novih prometnica i pločnika osigurali smo više od četiri milijuna kuna, a za projekt iz kulture "Crna kraljica" nepovratno iz EU fondova dobivamo 2,3 milijuna kuna. Sanirali smo više klizišta, rekonstruirali Gradsku galeriju, izgradili šetnicu na Krapinčici... I, za kraj, ono najvažnije: kontinuirano nam pada broj osoba na Zavodu za zapošljavanje, a raste broj zaposlenih u Krapini! - zaključio je svoj govor Gregurović na svečanosti u povodu Dana grada i gradskog zaštitnika svetog Nikole.

Međusobno poštovanje unatoč razlika

Predsjednik Hrvatskoga sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković u Krapinu je stigao, kako sam reče u obraćanju, „sa saborske sjednice na kojima baš i nisu produktivne atmosfere“:

- Ali ovdje u Krapini osjeća se zajedništvo i međusobno poštovanje unatoč političkih razlika, na djelu je kvalitetna suradnja čelnika različitih stranaka na dobrobit svog grada. To je smjer kojim se može i treba ići naprijed! Bez uvreda i isključivosti. Radeći zajedno, stvarate uvjete da mladi ostaju u rodnom kraju i zasnivaju obitelji. Čestitam vam na uspjesima!

U iskrenom partnerstvu s Vladom

Ministar unutarnjih poslova (i savjetnik predsjednika HDZ-a) dr. sc. Davor Božinović, koji je na proslavu 824. rođendana Krapine došao kao izaslanik premijera Plenkovića, naglasio je da naša Vlada, više nego ijedna dosad, ulaže u iskreno partnerstvo s lokalnim jedinicama:

- A u prvi plan stavljajmo upravo gospodarske projekte i zapošljavanje. Krapina, predvođena našim Zoranom, prepoznala je taj trenutak i „ugrabila“ sve mogućnosti koje joj se pružaju kroz suradnju s Vladom RH i EU fondove. Potičući gospodarstvo, turizam, obiteljsku poljoprivredu, razvoj komunalne infrastrukture… Krapina ide u dobrom smjeru, a napredak zajednice je uočljiv na prvi pogled!

Pohvale SDP-ova župana

I krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) čestitao je gradonačelniku Greguroviću i njegovoj ekipi na, citiramo, sjajnim rezultatima. „Potrebno nam je daljnje zajedništvo, projekti i potpora Vlade RH u nastavku decentralizacije“ - istaknuo je Kolar.

Još niz naših dužnosnika bio je toga slavljeničkoga 6. prosinca u Krapini. Izdvojimo trojicu članova nacionalnog Predsjedništva HDZ-a: zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, prvi čovjek zagrebačke Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić i predsjednik krapinsko-zagorskoga županijskog HDZ-a Žarko Tušek, i sam rođeni Krapinčanin.

Biser nacionalne povijesti & kulturne baštine

U izjavi za hdz.hr Tušek je, prije svega, svojim sugrađankama i sugrađanima čestitao Dan grada:

- Krapina je biser hrvatske nacionalne povijesti, grad bogate kulturne baštine i istinsko srce Hrvatskog zagorja. Višestoljetna povijest, iskreno i čisto domoljublje, tradicija, umjetnost, kulturna baština s naglaskom na kajkavsko stvaralaštvo i naš Tjedan kajkavske kulture, sve to naš voljeni grad čini uistinu posebnim. Sve lijepo što nudi Hrvatsko zagorje živi u ulicama ovog grada. Naravno, Krapina je i grad ozbiljnih investicija u infrastrukturu, grad poduzetnika i obrtnika, grad u kojem je lijepo i ugodno živjeti. Čestitam našem gradonačelniku Zoranu i njegovom timu na predanom radu u interesu našeg grada, što su uostalom potvrdili i građani na nedavnim izborima!

Prepoznate vrijednosti Krapine

Čast nam je - završio je Tušek - što smo u samo tri mjeseca u Krapini ugostili i predsjednicu Republike, i predsjednika Vlade, i danas predsjednika Sabora:

- To najbolje svjedoči da najviši državni dužnosnici prepoznaju važnost Krapine te vrijednosti koje naš grad te cijelo Hrvatsko zagorje nude Domovini.

SVETI NIKOLA SLETIO HELIKOPTEROM PUNIM DAROVA!

Za krapinske je mališane pripremljeno i prekrasno iznenađenje. Sveti Nikola ovaj put nije došao pješice, nego helikopterom MUP-a, punim darova koje je osigurala Zaklada policijske solidarnosti, u koju sredstva izdvajaju zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova.