Druženjem članica i članova na Kninskoj tvrđavi - na kojem je sudjelovao i novoimenovani politički tajnik naše stranke Lovro Kuščević kao osobni izaslanik predsjednika Andreja Plenkovića - HDZ je obilježio 28. obljetnicu osnutka u Gradu Kninu i širem kninskom području.

Zajedništvo - pokretač svih pobjeda

- Ovo je povijesno mjesto, simbol slobode i zajedništva hrvatskog naroda. Danas biti ovdje nije obveza, već čast i zadovoljstvo. Nitko nikad nije pobijedio HDZ, nego mi sami sebe ako nismo bili složni. Razlike u mišljenjima mora biti, ali imperativ je na riječi zajednica. Zajedništvo je uvijek bilo pokretač svih pobjeda HDZ-a. Ako nismo zajedno, rezultate nećemo ostvariti! - naglasio je Kuščević u svom prvom odlasku na teren u svojstvu političkog tajnika HDZ-a.

Ne žele preuzeti odgovornost

Istaknuo je da je HDZ najjača stranka, jedina sposobna voditi državu:

- Most, Živi zid i slični žele u Hrvatski sabor, no ne žele preuzeti odgovornost za državu. To je uvijek u presudnim trenutcima činio HDZ!

Moramo jače & više!

Okupljene je pozdravio i domaćin - predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Knin Nikola Blažević:

- Različite su okolnosti obilježavanja prošle i ove obljetnice. Lani smo bili na vlasti i spremali se za izbore i pobjedu koju, nažalost, prvi put u povijesti nismo ostvarili. Danas obljetnicu obilježavamo kao najjača oporbena stranka. S tim ne možemo biti zadovoljni! Moramo se jače, više i zajedno boriti na dobrobit svih naših sugrađana!

Novo vrijeme nosi nove ljude

Stoga, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić pozvao je sve članove na zajedništvo:

- Moramo naučiti tolerirati i drukčije mišljenje i shvatiti da mi političari nismo bogovi, već ti koji moraju slušati svoj narod. Rezultata je bilo i prije - jer radilo se i gradilo u Kninu - ali novo vrijeme nosi nove ljude. I s tim ljudima moramo ponuditi još bolje programe! Moramo mladima stvoriti uvjete za dostojanstveni život od vlastitog rada. Vjerujem da ćemo na idućim izborima, kad god oni bili, ponovno dobiti povjerenje da služimo svojem narodu u Kninu!