Nakon što je jučer pohodio Splitsko-dalmatinsku županiju (Imotsku i Sinjsku krajinu), a danas prije podne Šibensko-kninsku županiju, glavni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković popodne je - u sklopu redovitih obilazaka terena u cilju što boljih priprema za lokalne izbore - posjetio i Zadarsku županiju. Točnije, općine Poličnik i Gračac.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sinj-ce-dobiti-gradonacelnicu-nasa-lista-bit-ce-uvjerljivo-najjaca

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-drnisa-sibensko-kninska-zupanija-i-svi-gradovi-u-njoj-su-hdz-ovi-tako-ce-ostati-i

Još bolji rezultat

Jandroković je prvo u Poličniku održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a u proširenom sastavu, sa svim našim kandidatima - za župana, za gradonačelnike i općinske načelnike. Županijski predsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta izvijestio je glavnog tajnika i sve okupljene o stanju na terenu i tijeku priprema za lokalne izbore:

- Uvjereni smo da ćemo u mjestima gdje smo trijumfirali na prošlim izborima ponovno pobijediti, a nakon 21. svibnja preuzet ćemo odgovornost za još nekoliko sredina!

Kandidat za župana Božidar Longin zahvalio je glavnom tajniku što im je već drugi put došao pružiti snažnu potporu za lokalne izbore te je predstavio svoj razvojno-socijalni program.

Snažna potpora

Na kraju sastanka, Jandroković se obratio prisutnima te ukratko pojasnio aktualno političko stanje na nacionalnoj razini, prezentirao odgovorne poteze i uspjehe Vlade predsjednika Plenkovića te dao potpunu potporu Županijskom odboru u predizbornim aktivnostima koje provodi:

- Ponovno ćemo dokazati da je HDZ najjača stranka ne samo u Dalmaciji, nego u cijeloj Lijepoj Našoj. Imamo sjajne kandidate i kandidatkinje s kvalitetnim programima za bolju budućnost ovog kraja. Očekujemo premoćnu pobjedu u Gradu Zadru i županiji. 

Zaustaviti iseljavanje

Na sastanku u Gračacu, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Tadija Šišić izvijestio je glavnog tajnika o stanju u tom mjestu, naglasivši da je jedan od najvećih problema taj što je veliki broj stanovnika iselio.

Nazočnima se obratila i načelnica Nataša Turbić - koja na lokalnim izborima ide po novi mandat. Kao svoje ponajveće postignuće, izdvojila je reorganizaciju općinske uprave i sanaciju trgovačkih društava u njenom vlasništvu - zahvaljujući čemu je Gračac postao financijski stabilna lokalna jedinica i ljepše mjesto za život.

Do pobjede!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta pohvalio je rad naše načelnice Nataše te pozvao sve prisutne da se drže zajedno i da se što bolje organiziraju - jer je pobjeda u Gračacu vrlo važna ne samo za HDZ, nego i za Hrvate u tom mjestu.

Glavni tajnik Jandroković dao je, zaključno, punu potporu HDZ-u u Gračacu.