Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji Vjekoslava Ivaniševića, koji nas je napustio nakon teške bolesti u 72. godini života:

S velikom tugom primio sam vijest o smrti našega dragog Vjeke.

Ostali smo bez uglednog arhitekta, istaknutog člana naše stranke, poštovanog i cijenjenog kolege i, prije svega, dobrog čovjeka.

Njegov odlazak veliki je gubitak za Split i Hrvatsku demokratsku zajednicu. Naš Vjeko svojim je urbanističko-arhitektonskim rješenjima ostavio neizbrisiv trag u rodnom gradu - kojeg je toliko volio i kojim se toliko ponosio. Njegova djela govorit će više od riječi.

Poštovana obitelji, molim vas da u ime Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno ime primite izraze iskrene sućuti i osobitog poštovanja.

Vjekoslav Ivanišević (1947-2018)

Vjekoslav Ivanišević rodio se 27. ožujka 1947. u svom toliko voljenom Splitu, odakle je nakon završetka klasične gimnazije otišao na studij u Sarajevo i 1975. diplomirao na Arhitektonsko-urbanističkom fakultetu. Životni vijek proveo je radeći u struci, ponajviše u Splitu, gdje je ostavio duboki trag i dobio brojne nagrade za svoje projekte. Posebno se istaknuo nagrađenim natječajima i urbanističko-arhitektonskim rješenjima za projekte u području zdravstva: Klinika za ženske bolesti i porode, Medicinski fakultet u Splitu, zdravstvena škola i Zavod za hitnu medicinu. Radio je i na drugim projektima - sakralnim, športskim, stambeno-poslovnim, turističkim, kao i na Rivi u Splitu i Trogiru.

Od 1990. član je Hrvatske demokratske zajednice i sudionik je Domovinskog rata. U dva mandat bio je naš vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita, a bio je i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i predsjednik Povjerenstva za izradu prvog Statuta Grada Splita.

Na lokalnim izborima 2013. bio je kandidat naše stranke za gradonačelnika Splita - na kojima je tijesno izgubio u drugom krugu. Ostao je aktivan do kraja svog života, a nedavno je predvodio stručni ocjenjivački sud na Projektnom natječaju za područje Žnjanskog platoa te za kontaktne zone Trstenička uvala i Duilovo.

Dragi Vjeko, neka ti je laka hrvatska gruda! Počivao u miru Božjem.