Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice na kojoj je, čestitavši 25. godišnjicu općine, pohvalio rezultate koje je Rugvica (Zagrebačka županija) ostvarila proteklih godina.

- Riječ je o manjoj općini po broju stanovnika, ali i o općini koja je u proteklih 25 godina imala priljev stanovništva, ali i prava rješenja za one koji u njoj žive. Zaposlenost se povećala 25 posto, postali ste središte poduzetništva i gospodarstva.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/formula-uspjeha-dolazak-investitora-mora-biti-i-ulaganje-u-zivotni-standard-mjestana

Čestitke načelniku Mati Čičku

Predsjednik Plenković čestitao je našem mladom načelniku Mati Čičku na svim postignućima Rugvice, poručivši da sve što je danas vidio pokazuje da se u Rugvici živi kvalitetno.

- Ulaže se u obrazovanje, u kulturu i u sport, a vidi se i vaš napor koji se odnosi na demografske mjere - naglasio je Plenković, dodavši da su, stavljajući u funkciju tri poduzetničke zone, pokazali kako privući ulagače koji će pridonositi gospodarstvu Rugvice i Zagrebačke županije.

Posebno mu je drago, kazao je predsjednik Plenković, što je prije nekoliko dana u Rugvici, uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, otvoren vrtić, što je snažna poruka.

Nastavljamo sa strukturnim reformama

Predsjednik Plenković je podsjetio na nacionalne ciljeve - trokut fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija - te istaknuo da primjer općine Rugvica daje veliki doprinos ovim širim ciljevima.

- Nastavit ćemo i sa strukturnim reformama. Uskoro ide u javno savjetovanje nacrt mirovinske reforme. Obrazovna reforma u eksperimentalnoj je fazi, u reformi pravosuđa je napravljen važan dio, a do kraja godine očekujemo i novi Ovršni zakon koji će zaokružiti tri bitne točke koje smo napravili za rješavanje pitanja blokiranih sugrađana - istaknuo je u nastavku predsjednik Plenković.

Čestitam na suradnji Rugvice i Staroga Grada

Na svečanoj sjednici sklopljen je Sporazum o suradnji i potpisana Povelja o prijateljstvu između Starog Grada i Rugvice.

- Drago mi je da ste se sprijateljili s mojim Starograjanima i da će ova lijepa suradnja jedne mlade općine Rugvice koja ima 25 godina i Staroga Grada koji ima 2400 godina biti dobar temelj za suradnju jadranske i kontinentalne Hrvatske.