(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković danas je na svojoj mini-turneji po Splitsko-dalmatinskoj županiji pohodio - u društvu s budućim županom Blaženkom Bobanom - tri grada: Sinj, Makarsku i Omiš.

Pozitivne reakcije diljem županije

U Gradu Alke, gdje HDZ ima veliku priliku ponovno preuzeti odgovornost nakon više izbornih ciklusa, snažno je podržao našu kandidatkinju za gradonačelnicu Ivanu Pavić te sve naše kandidat(kinj)e na području Cetinske krajine.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sinj-ce-dobiti-gradonacelnicu-nasa-lista-bit-ce-uvjerljivo-najjaca

- Očekujem izvrsne, pobjedničke rezultate kako u Sinju, tako i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je oduvijek okrenuta vrijednostima od kojih je sazdana i Hrvatska demokratska zajednica. A to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo, osobne slobode i odgovornost..

Predsjednik Plenković izrazio je zadovoljstvo i što je HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban, čovjek koji ima iskustva kao dugogodišnji gradonačelnik Solina i saborski zastupnik te koji izaziva samo pozitivne reakcije diljem županije.

Demografska obnova i mladi

Blaženko Boban zahvalio je Plenkoviću na dolasku i iskazivanju pune potpore u kampanji. Posebno je istaknuo da je sretan što je Vlada na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju rodiljnih naknada:

- To me jako veseli jer su mladi, demografska obnova i obitelj prioritet i forte mog programa.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/povecanje-rodiljnih-i-roditeljskih-potpora-ubrzo-i-izlazak-iz-procedure

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/povecanje-rodiljnih-i-roditeljskih-potpora-tek-je-pocetak-u-cilju-demografske

Kvalitetni programi u Omišu i Makarskoj

U Omišu je pak Plenković dao potporu Juri Šabanu Staniću, našemu kandidatu za gradonačelnika, kao i u Makarskoj Juri Brkanu. U izjavi za novinare, naglasio je da je HDZ-ov program za Makarsku izuzetno kvalitetan.

- Okupili smo snažan tim ljudi s iskustvom, koji dobro poznaju grad i način na koji se kao važno turističko središte treba razvijati - u gospodarstvu, prometnom povezivanju i kulturi. Vjerujem da će naš budući gradonačelnik Jure Brkan raditi na dobrobit svih Makaranki i Makarana.

Predsjedniče, obećavam!

Naš kandidat za gradonačelnika zahvalio je predsjedniku Plenkoviću i budućem županu Bobanu na potpori koju su mu iskazali.

- Ovim putem obećavam da ćemo ostvariti sve što smo u našemu izbornom programu naveli!

Nakon posjeta Sinju, Omišu i Makarskoj, predsjednik Plenković sudjelovao je, na Peristilu, na završnome predizbornom skupu naše stranke za Grad Split.